Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parmak Yedirten Patatesli Tavuklu Parmak Kebabı

Parmak Yedirten Patatesli Tavuklu Parmak Kebabı
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
parmak-yedirten-patatesli-tavuklu-parmak-kebabi-1.jpg

Parmak Yedirten Patatesli Tavuklu Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 6 -7 adet orta uzunluk patates
  • 4 adet kemer patlıcan
  • 750 gram tavuk eti (Tercihe nazaran, but yahut göğüs)
  • 2 baş soğan
  • 2 adet kapya biber ️
  • 4 adet sivri biber
  • 4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı su
Kızartmak için
  • Sıvı yağ
Üzerini süslemek için
  • Domates dilimleri ve sivri biber

Parmak Yedirten Patatesli Tavuklu Parmak Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları çizgili soyup, parmak halinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Onlar beklerken, patateslerin kabuklarını soyup onları da parmak formunda doğrayın.
  2. Evvel patatesleri sıvı yağda kızartıp, yayvan bir tencerenin dış kısmına yanlışsız fotoğraftaki üzere, tencerenin ortası boş kalacak formda dizin.
  3. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve yeterlice yıkayıp kurulayın. Onları da kızartıp patateslerin üzerine dizin.
  4. Başka taraftan, öteki bir tencereye kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ve 4 -5 kaşık sıvı yağı koyup, tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  5. Suyunu çeken tavuklara küp küp doğranmış soğan ve biberleri ek edin. Yumuşayana kadar pişirin.
  6. Domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. 1 çay bardağı su ilavesiyle 10 dakika tıkırdatın.
  7. Pişen tavukları, patates ve patlıcanlardan kalan boşluğa boşaltın. Üzerine dilimlenmiş domates ve sivri biberleri dizin.
  8. 2 bardak sıcak su ek edip, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Parmak Yedirten Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kg. orta boy patlıcan 7 adet kadar7 adet sivri biber1 kaç diş sarımsak1-2 adet domates Köftesi için; 1 kg. orta yağlı kıyma4 diş ezilmiş sarımsak1 adet rendelenmiş suyu sıkılıp atılmış kuru soğan2 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Parmak Yedirten Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller 2 tane california biberi1 tane dolma biber1 adet patlıcan1 adet patates200 gram kıyma1 adet küçük soğan1 diş sarımsak2 yemek kaşığı salçaTuzKarabiberPulbiber Parmak Yedirten Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Parmak Yedirten Kolay Nefis Tepsi Kebabı Tanımı İçin Gereçler 4 adet orta uzunluk patatesDomatesBiber Kıymalı harç için ; 500 gram kiymaYarım demet maydanoz2-3 adet biber1 adet soğan1-2 dis sarimsak1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı tuzToz kırmızı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Tavuklu Parmak Kebabı Tanımı İçin Gereçler 2 adet patlıcan2 adet kabak2 adet patates1 adet kapya biber2 adet yeşil biber Tavuk sote için; 2 adet iri tavuk göğsü(ya da kalça, but)1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı salça(domates/biber)1 adet soğan2 diş sarımsak1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 250 gram kuşbaşı et4 adet kemer patlıcan4 adet orta boy patates3 adet sivri biber3 adet orta boy domates4 diş sarımsak1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzKarabiberSıvı yağ Parmak Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt