Pamuk Üzere Sütsüz Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 2 yumurta akı sarıları üstüne ayırın
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı dolu tuz
- 2 su bardağı ılık su
- Un
- Peynir
- Maydanoz (miktarı siz belirleyebilirsiniz acı sevenler pulbiberde ekleyebilir)
- Susam
Pamuk Üzere Sütsüz Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapta ılık su ile mayayı eritin.
- Şekeri koyun karıştırın.
- Yumurtayı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- En son tuzu koyun.
- Unu ek edip çok cıvık bir hamur elde edelim yani form almaya başlayınca hamur un koymayı bırakın.
- Hamuru mayalanmaya bırakın.
- Hamur çok kabarıyor derin bir kap tercih edin.
- Hamuru içine peynirli maydanozlu karışımı koyup biçim verin.
- İstediğiniz form üzerinde çalışabilirsiniz.
- Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp, susam ile süsleyip evvelce 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
- Fırından çıkınca birinci buharı çıkarıp pak bezle sarın pamuk üzere kalsın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.