Pamuk Burgu Poğaça Sütsüz Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya yaşta olur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 çorba kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yaklaşık 5 su bardağı kadar un denetimi ekleyin
- 1 yumurta sarısı üzerine beyazı içine
- Sürülebilir peynir ben labne kulandım
Pamuk Burgu Poğaça Sütsüz Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su maya şeker bir kaba alınır 5 dk kadar bekletilir. Sonra un hariç öteki gereçler eklenir un denetimi eklenir yumuşak bir hamur olacak. Yoğurulduktan sonra üzeri örtülür 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sonra dikdörtgen olacak formda açalım ortaya peyniri sürelim ve üst üste gelecek formda iki ucu katlanır 2 parmak kalınlığında kesilir bir tıp burulur tepsiye dizilir 20 dk tepsi mayası yapılır.
- Üzerine yoğurt yada yumurta sarısı sürüp, evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 25 dk kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerine pak mutfak havlusu örtelim pamuk üzere poğaçalar hazır afiyet olsun deniyecek olanlara.
Pamuk Burgu Poğaça Sütsüz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı