Pamuk Burgu Poğaça Sütsüz Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya yaşta olur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 çorba kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yaklaşık 5 su bardağı kadar un denetimi ekleyin
- 1 yumurta sarısı üzerine beyazı içine
- Sürülebilir peynir ben labne kulandım
Pamuk Burgu Poğaça Sütsüz Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su maya şeker bir kaba alınır 5 dk kadar bekletilir. Sonra un hariç öteki gereçler eklenir un denetimi eklenir yumuşak bir hamur olacak. Yoğurulduktan sonra üzeri örtülür 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sonra dikdörtgen olacak formda açalım ortaya peyniri sürelim ve üst üste gelecek formda iki ucu katlanır 2 parmak kalınlığında kesilir bir tıp burulur tepsiye dizilir 20 dk tepsi mayası yapılır.
- Üzerine yoğurt yada yumurta sarısı sürüp, evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 25 dk kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerine pak mutfak havlusu örtelim pamuk üzere poğaçalar hazır afiyet olsun deniyecek olanlara.
Pamuk Burgu Poğaça Sütsüz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.