Puff Poğaça Sütsüz Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta beyazı içine sarısı dışına
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Alabildiği kadar un
Puff Poğaça Sütsüz Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Suyu ılıtın. Yoğurma kabına yumurtanın beyazını yağı yoğurdu şekeri tuzu mayayı koyup birlikte karıştırın.
- Unu ek edin yoğurmaya başlayın hamurumuz yumuşak lakin hamura yapışmayacak kıvamda olmalıdır buna nazaran unu ek ederek yoğurun denetimli bir formda sorma işim bittikten sonra 40 dakika hamur kapatıp mayalandırın.
- Hamur mayalandıktan sonra tepsiyi yağlayıp biçim verin tepsiye dizin tepside 15’i 15-20 dakika bekletin tepsi mayası yaparsanız hamurunuz daha hoş kabaracak tır vaktiniz varsa yapın.
- Tepsi mayası yaptıktan sonra yumurtanın sarısını üzerine sürün200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.