Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orjinal Çiğ Börek

Orjinal Çiğ Börek
0
47

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
orjinal-cig-borek.jpg

Orjinal Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tuz
  • Su
İç gereci için;
  • 1 demet ıspanak
  • 1/2 (yarım) soğan
  • Sıvıyağ

Orjinal Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ispanakları paklık sürecinin akabinde, doğrayalım geniş tavada ıspanakları suyunu çekene kadar kavuralım.
  2. Akabinde küçük bir tavada soğanı soteleyip, ıspanakların üzerine dökelim, biraz yağ ekleyip ıspanakları 3-4dakika kavuralım, soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için bir kabımıza un, sirke ve tuzu ekleyip azar azar eklediğimiz su ile yoğuralım, en son hamuru toparlamak için elimizi unlayarak yoğurma sürecini bitirelim, küçük bezelere ayırdığımız hamuru açalım.
  4. Ispanak harcımızdan bir ölçü koyalım, hamuru kapatalım, parmaklarımızla bastıralım, kızgın yağa atalım, önlü gerili kızartalım.
  5. Servis ederken limon suyu damlatın tüketin, lezzeti görün benden söylemesi. ✔️Afiyet olsun.
Not: Bu gereçten 6-7 adet çiğ börek çıkıyor.

Orjinal Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çiğ Börek (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 5 bardak kadar un2 kaşık yoğurt1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve tuz2 bardak kadar su İç harcı için Yarım kilo kıyma2 baş soğanPul biberKarabiberTuz Kızartmak için Sıvı yağ Çiğ Börek (Videolu) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler 1/2 (yarım) paket maya(kuru)3 su bardağı unTuz1 tatlı kaşığı şekerSu İç materyali; 400 gram ıspanak1 adet soğanToz biber,pulbiber,kimyon Üzeri için; 1 adet yumurta sarısıSusam El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
177
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 250 gram un1 çimdik tuz1 adet yumurta100 ml ılık su4 yemek kaşığı zeytinyağ İç harcı için; 2 demet ıspanak1 kase dilediğiniz peynir1 adet kuru soğanZeytinyağTuz Hamuru yağlamak için ; Eritilmiş tereyağ El Açması Ispanaklı Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Ispanak Dolgulu Bazlama Tanımı İçin Malzemeler Hamur gereçleri; 1 su bardağı birinci su1 su bardağı ılık sütYarım paket yaş maya1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı un (4 cilt sonra denetimi ekleyelim)Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ İç materyalleri; 150 gram temizlenip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Sizin için ıspanak ile azamî randımanı alabileceğiniz bir içerik hazırladık. Ispanak sevmeyenlerin bile fikrini değiştirmeye aday bu tanımlara bayılacaksınız. 1. Ispanak Çorbası Tanımı: Yarım kg ıspanak 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kuru soğan 2 yemek kaşığı un 4 su bardağı su 1/2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,505Konular
982,664Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt