
Orjinal Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Tuz
- Su
- 1 demet ıspanak
- 1/2 (yarım) soğan
- Sıvıyağ
Orjinal Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanakları paklık sürecinin akabinde, doğrayalım geniş tavada ıspanakları suyunu çekene kadar kavuralım.
- Akabinde küçük bir tavada soğanı soteleyip, ıspanakların üzerine dökelim, biraz yağ ekleyip ıspanakları 3-4dakika kavuralım, soğumaya bırakalım.
- Hamuru için bir kabımıza un, sirke ve tuzu ekleyip azar azar eklediğimiz su ile yoğuralım, en son hamuru toparlamak için elimizi unlayarak yoğurma sürecini bitirelim, küçük bezelere ayırdığımız hamuru açalım.
- Ispanak harcımızdan bir ölçü koyalım, hamuru kapatalım, parmaklarımızla bastıralım, kızgın yağa atalım, önlü gerili kızartalım.
- Servis ederken limon suyu damlatın tüketin, lezzeti görün benden söylemesi.
Afiyet olsun.
Orjinal Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı