Ispanak Dolgulu Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
Hamur gereçleri;
- 1 su bardağı birinci su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (4 cilt sonra denetimi ekleyelim)
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 150 gram temizlenip doğranmış ıspanak
- 1 adet kuru soğanı
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlıdır )
- 1 çay kaşığı ucuyla tuz
Ispanak Dolgulu Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt, yaşmaya ,şekeri derin kaba alalım.
- Ardından güzelce karıştıralım .
- Unu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Sıvı yağ ekleyip güzelce hamuru toparlayalım ,20 dk dinlendirelim.
- 1 adet kuru soğanı soyup küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğümüz tavada pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Ocaktan alacak vakit damak zevkinize nazaran tuz, pul biber ekleyip akabinde yıkayıp doğradığımız ıspanağın üzerine döküp karıştıralım.
- Tüm hamuru portakal büyüklüğünde benzeri yapalım ve elimizle ortasını hafif açtığımız hamurun içine iç harçtan bırakıp tekrar yumak yapıp elimizle pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
- Hafif yağladığımız tavada gerili önlü kısık ateşte nar üzere kızarana kadar pişirelim.