Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanak Dolgulu Bazlama

Ispanak Dolgulu Bazlama
0
29

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Ispanak Dolgulu Bazlama Tanımı İçin Malzemeler


Hamur gereçleri;
  • 1 su bardağı birinci su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (4 cilt sonra denetimi ekleyelim)
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
İç materyalleri;
  • 150 gram temizlenip doğranmış ıspanak
  • 1 adet kuru soğanı
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlıdır )
  • 1 çay kaşığı ucuyla tuz

Ispanak Dolgulu Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su, süt, yaşmaya ,şekeri derin kaba alalım.
  2. Ardından güzelce karıştıralım .
  3. Unu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  4. Sıvı yağ ekleyip güzelce hamuru toparlayalım ,20 dk dinlendirelim.
  5. 1 adet kuru soğanı soyup küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğümüz tavada pembeleşinceye kadar kavuralım.
  6. Ocaktan alacak vakit damak zevkinize nazaran tuz, pul biber ekleyip akabinde yıkayıp doğradığımız ıspanağın üzerine döküp karıştıralım.
  7. Tüm hamuru portakal büyüklüğünde benzeri yapalım ve elimizle ortasını hafif açtığımız hamurun içine iç harçtan bırakıp tekrar yumak yapıp elimizle pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  8. Hafif yağladığımız tavada gerili önlü kısık ateşte nar üzere kızarana kadar pişirelim.
Ispanak Dolgulu Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Küçük Bazlama Tanımı İçin Gereçler Yarım su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık suYarım paket yaş maya1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz3 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Küçük Bazlama Tanımı Yapılışı Öncelikle mayayı şekeri ve ılık sütü bir kaba alıp karıştıralım. Daha sonra 5-...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Velibah (Patatesli Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı kurumaya (Yaş mayada kullanabilirsiniz)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker İç harcı için; 3 adet patates1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tozbiberi1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Tavada Şipşak Bazlama Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo un (4-5 su bardağı)2 su bardağı ılık su (süt varsa 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su)2 tatlı kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı kuru maya (yada 1 paket instant maya)Yarım su bardağı sıvı yağ Tavada Şipşak Bazlama Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Fırında Ispanak Dolgulu Köfte Tanımı İçin Materyaller Köfte İçin 300 gram kıyma1 yumurta1 soğanGaleta unuMaydanozTuzBaharat Köftenin İç Harcı İçin 1 demet ıspanak (Yarım kilo)1 soğanTuzBaharat Garnitürü İçin 2 büyük patates Kızartmak İçin Sıvı yağ Sosu İçin 2 adet rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Yumuşacık Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2,5 su bardağı süt1 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı şekerYarım paket yaş maya1 yemek kaşığı tuzAldığı kadar un (6-7 bardak alır ) İç harç için; 4-5 adet orta uzunluk patates2 adet orta uzunluk soğanYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt