Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Ispanaklı Börek

El Açması Ispanaklı Börek
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
el-acmasi-ispanakli-borek.jpg

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 250 gram un
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet yumurta
  • 100 ml ılık su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
İç harcı için;
  • 2 demet ıspanak
  • 1 kase dilediğiniz peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağ
  • Tuz
Hamuru yağlamak için ;
  • Eritilmiş tereyağ

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru için derin bir yoğurma kabının içinde un hariç tüm materyalleri karıştıralım.
  2. Ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
  3. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Tabanını yağladığımız bir kaba hamuru alalım.
  5. Hamurun üzerine de 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyup üzerini kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  6. İçi harcı için soğanı minik minik doğrayalım.
  7. Tavada zeytinyağ ile soğanı kavuralım.
  8. Akabinde doğradığımız ıspanakları ekleyelim.
  9. Tuzunu da ekleyip harcı soğumaya bırakalım.
  10. Genişçe bir masa yahut tezgaha pak bir büyük mutfak örtüsü serelim. Örtünün üzerini unlayalım.
  11. Hamuru örtünün ortasına yerleştirelim.
  12. Öncelikle merdane yardımıyla hamuru genişletelim.
  13. Biraz merdaneye biraz elimizle hamuru köşelerden çektire çektire genişletelim.
  14. Hamuru büyütebildiğimiz kadar büyütelim.
  15. Erittiğimiz tereyağını hamurun her tarafına yayalım.
  16. Hamurun bir köşesine ıspanaklı harçtan şerit formunda yerleştirelim.
  17. Hamuru bez yardımıya 1- 2 sefer döndürelim.
  18. Akabinde bıçakla kesip tabanını yağladığımız yuvarlak borcama rulo halinde yerleştirelim.
  19. Hamur bitene kadar bu formda hamuru kesim parça sarıp borcamdaki böreğin etrafına dolayalım.
  20. Bütün hamur bitince böreğin üzerini ertilmiş tereyağ ile yağlayalım.
  21. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

Apfel Strudel (Viyana Turtası) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 250 gram un1 çimdik tuz1 adet yumurta100 ml ılık su4 yemek kaşığı zeytinyağı İç harcı için; 7 adet orta boy elma1 adet limon suyu50 gram tereyağı70 gram ekmek kırıntısı yada galeta unu1 su bardağı kuru üzüm2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Bezelere Ayırmadan 14 Katlı El Açması Ispanaklı Börek (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1.5 su bardağı su İç harcı; 1.5 kilo ıspanak2 adet soğanTuz (hamurun ortalarına sürmek için eritilmiş katı yağ kullanacağız.) Bezelere Ayırmadan 14 Katlı El Açması Ispanaklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 10 su bardağı un3.5 su bardağı su2 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; Yarım kilo ıspanak1 adet soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pulbiber4 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için; Sıvı yağ (hamurların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler 1/2 (yarım) paket maya(kuru)3 su bardağı unTuz1 tatlı kaşığı şekerSu İç materyali; 400 gram ıspanak1 adet soğanToz biber,pulbiber,kimyon Üzeri için; 1 adet yumurta sarısıSusam El Açması Kolay Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı suTuzAlabildiğince un (4.5su bardağı kullandım) Arası için; Sıvıyağ. İç harcı için; Yarım kilo ıspanak2 adet havuç1 kalıp peynirTuz, pulbiber. El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt