
Nefis Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2,5 su bardağı (ben bu kadar un kullandım,değişkenlik gösterebilir)
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 4 damla limon suyu
- 4 yemek kaşığı irmik
- Badem
Nefis Balparmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeleri derin bir yoğurma kabına aldım ve güzelce yoğurdum. Yumuşacık bir hamur elde ettim.
- Hamurumdan ceviz büyüklüğünde parçalar aldım,tezgahın üzerinde uzunlamasına yuvarlayıp iki ucunu birleştirdim ve ayrı bir kaba koyduğum irmiğe önlü arkalı bulayıp daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizdim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirdim.
- Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri alıp kaynattım.
- Kaynamaya başlayınca 10 dakikada kısık ateşte kaynatıp limon suyu ilave ettikten sonra 3 dakika daha kaynatıp ocaktan aldım. Biraz ılınmaya bıraktım.
- Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti yavaşça üzerlerine gezdirdim üzerini kapatmadan dinlendirdim.
- Tatlımın uçlarına toz fıstık serperek servis ettim. Afiyet olsun ????.