Küçük Açık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 bardak tam buğday unu
- 3 bardak buğday unu
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 kase çekirdeği çıkmış doğranmış zeytin
- 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
- 1 kase haşlanıp rendelenmiş patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Küçük Açık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba kuru mayayı alalım üzerine tuz ve şeker koyup biraz ılık süt ekleyelim. Kabarcıklar çıkınca üzerine sıvı yağı koyalım.
- Unu koyalım ve ılık süt ekleyerek yoğuralım. Kıvamı için süt ve unu yavaş ekleyelim yumuşak bir kıvamda hamur elde edelim.
- Kabın kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirelim. Tepsiye yağlı kağıt koyalım. Hamurumuzdan bir kesim alıp avuç içinde düz yuvarlak biçimde açalım tepsiye koyalım.
- Bunun üstüne sırayla evvel patates üstüne doğranmış zeytin en üste kaşar koyup karabiber serpelim. Bu halde küçük pizzalar üzere tepsimizi dolduralım.
- Tepsideki poğaçaları yarım saat ılık ortamda bekletelim tepside mayalansın. Sonra 180derecede evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.