Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısını hamurun üzerinde kullanacağız.)
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6.5 bardak un
- Küp küp doğranmış sucuk
- Zeytin
- Mısır
- Rendelenmiş kaşar
- Arzu ederseniz sosis
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabımıza maya ve şekeri dökelim. Daha sonra ılık suyu ek edelim. Kaşık yardımıyla bir kere karıştırıp, vaktimiz varsa kabın üstü kapatılarak 15 dk mayalandıralım (Vakit yoksa 5 dk bekletelim)
- Sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyip elimizle karıştıralım. Unu yavaş yavaş denetimli olarak ekleyelim (Genelde 6. 5 su bardağı un bu tanımda kâfi oluyor)
- Ben genelde yoğurduktan sonra son basamakta elime birkaç damla yağ döküp hamuru toparlıyorum. Hamurun üzeri örtülerek yarım saat dinlendirelim.
- Tepsimize yağlı kağıdımızı serelim. Hamurdan istediğimiz boyutta kesimler kopararak pürüzsüz bir biçimde yuvarlayalım ve tepsiye koyalım.
- Tepsinin alabildiği kadar hamuru ortalarda boşluklar bırakarak dizelim. Bu etapta çay tabağında sıvı yağa ve çay bardağına gereksinimimiz olacak.
- Çay bardağının altını sıvı yağa batırarak hamuru bardak yardımıyla kenarlarından genişletelim. Böylelikle oyuk bir manzara oluşacak (Enginarın hali üzere düşünün
) açma sürecinde her zorlandığınızda bardağı sıvı yağa batırın.
- Şimdi sırada pizza materyallerimizi eklemek kaldı
evvel rendelenmiş kaşar, akabinde biberler, sucuk, sosis, zeytin ve en son mısırlar dağıtılır.
- Yumurta sarısı sürülerek evvelce 180-200 dereceye ayarladığımız fırında denetimli olarak pişirilir (25-30 dk da pişti) Poğaçalar piştikten sonra üzerini pak bir bezle örtün. Bu tanımda 2 tepsi pizza poğaça çıktı ve kapış kapış tüketildi ????
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı