Kapalı Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurtanın akı sarısı üzeri için ayrılır
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant maya
- Yaklaşık 4 su bardağı kadar un
- Yarım su bardağı pizzalık zeytin
- 3 adet ince doğranmış yeşil biber
- Yarım su bardağı mısır
- Sucuk
- Dilimlenmiş kaşarpeyniri
- 1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı su
- Acı seviyorsanız acı biber
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 küçük sarımsak
Kapalı Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım. Yoğurma kabına sıvı yağ, ılık süt, ılık su, 2 yumurta akı, maya, tuz, şekeri çırpma teliyle biraz çırpalım.
- Ardından denetimli un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve 40 dk mayalanmasını bekleyelim. Hamur mayalanırken sosu için bir küçük kaseye salçayı su ve yağı alıp, tatlı kaşığı ile karıştıralım ve sosumuz hazır.
- İç harcı için gereçleri başka ayrı kaselere alalım ve mayalanan hamuru 15 eşit bezelere bölelim. Elimizle yavaşça bastırarak açalım ve evvel salçalı sosumuzdan yarım tatlı kaşığı kadar sürelim.
- Ardından fotoğrafta gösterdiğim üzere sırayla herşeyden azar azar yeteri kadar içine koyup poğaça üzere kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 45 dk denetimli pişirelim.
- Pişen poğaçaların üzerine zeytin yağına rendelemiş olduğumuz yağlı karışımı fırça yardımıyla sürelim ve afiyet olsun. Deneyeceklerden fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olacağım. Tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz