Diyetisyen Ezgi Topyıldız, perhiz yaparken en fazla karşılaşılan sorunun metabolizmanı yavaşlaması olduğunu belirterek, metabolizmayı hızlandıran besinler konusunda bilgilendirdimetabolizmayihizlandiranbesinler5c43d183529afjpegalt Metabolizmayı hızlandıran besinlerZencefil:Zencefil sindirime yardımcı olurken beden sıcaklığını yükseltir ve yemeklerden sonra metabolizma hızını yaklaşık yüzde 20 oranından arttırırmetabolizmayihizlandiranbesinler5c43d183aba94jpegalt Metabolizmayı hızlandıran besinlerYeşil Dere: Kafein içeren yeşil dere, aynı zamanda karoser sıcaklığını yükselterek metabolizmayı hızlandıran “fenol adında bileşikler içermektedir Taze yeşil akarsu demleyerek sıcak veya soğuk olarak içebilirsiniz Kafein içeren kahve, oolong çayı ve olağan akarsu gibi öteki içecekler de metabolizmayı süratli gitmek için önerilen içecekler arasındadırmetabolizmayihizlandiranbesinler5c43d183b46f3jpegalt Metabolizmayı hızlandıran besinlerProtein: Protein, karbonhidrata göre daha uzun sürede sindirildiği için protein bakımından zengin bir yemekten sonra sindirim sistemi daha artı enerjiye ihtiyaç duyar ve yakılan kalori miktarı artar Balık, tavuk, hindi gibi kırmızı ete kadar daha eksik yağ taşıyan protein kaynaklarını daha sık tüketebilirsinizmetabolizmayihizlandiranbesinler5c43d183bb041jpegalt Metabolizmayı hızlandıran besinlerLifli Yiyecekler: Besinlerin sindirilmeyen kısmı olan lif (posa), sindirim sırasında vücudun kullandığı enerjiyi arttırarak metabolizmanın daha çabuk çalışmasını sağlar Hem suda çözünen ve çözünmeyen gıda lifleri genelde sindirime tezgâhtar olur, kabızlık ve ishal gibi sindirime emrindeki sorunları önler Lif bakımından varlıklı besinler arasında brokoli, ıspanak, kale, elma, portakal, greyfurt, lahana, yulaf, kepekli tahıllar, fındık, badem ve kabak çekirdeği sayılabilirmetabolizmayihizlandiranbesinler5c43d183c48a2jpegalt Metabolizmayı hızlandıran besinlerTarçın: Tarçının zayıflamaya tezgâhtar olan iki etkisi vardır İlki kan şekerini düzenleyerek öğünler aralarında yaşanan açlığı bastırır ve yemeklerden sonra daha uzun süre tokluk hissi sağlar İkincisi ise sindirimi sırasında karoser sıcaklığını yükselterek termik etki yaratır Bu termik etkiyle birlikte metabolizma hızlanır ve harcanan enerji miktarı artarmetabolizmayihizlandiranbesinler5c43d183e2d10jpegalt Metabolizmayı hızlandıran besinlerKeten tohumu: Keten tohumu, midede su alarak şişmekte ve tokluk hissi yaratmaktadır Barsak hareketlerini artırarak dışkılamayı kolaylaştırır Ayrıca sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkilerinden nedeniyle metabolizma hızını arttırır 1 kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı keten tohumu karıştırarak tüketebilirsiniz Mutlaka arkasında 2 su bardağı su tüketinmetabolizmayihizlandiranbesinler5c43d183e929djpegalt Metabolizmayı hızlandıran besinler