iltasyazilim
FD Üye
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 kilo un 2 su bardağı ılık su 1, 5 su bardağı ılık süt ( Süt daha yumuşak olması için kullanılır veya su ) 1 çorba kaşığı tuz 1 paket instant maya İç harcı için
500 gr kıyma (İsteğe göre az yada çok olabilir ) 3 adet soğan 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber 4 adet orta boy domates veya 250 gr lık domates konservesi 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası (İsteğe göre domates salçası da olur ) Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı isot 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı sıvı yağ Tuz ( Ben 1, 5 – 2 tatlı kaşığı kadar kullandım )
Kaç Kişilik: 12
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 10dk
Lahmacun Tarifi Yapılışı
Hamuru için :
Unu bir kaba alin tuz, mayayı ekleyip karıştırın sütü, ilave edin Suyu azar azar ilave edin hamurunuz kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun
Hamurunuzu 1 saat sıcak tutacak şekilde sarıp dinlendirin
İçin için :
Soğanları soyun Biberlerin içini çıkarın hepsini mutfak robotunda geçirin
Maydanozu da robottan geçirin Eğer robot yoksa bütün malzemeleri rendeleyin Maydanozu da küçük küçük doğrayın
Kıymayı, tuzu, salçayı, sıvı yağı, ve baharatları iyice karıştırın
Kabaran hamurdan 18 beze yapın üzerine temiz bir bez örtün
Bezelerinizi unlayarak merdane yardımıyla biraz uzunlamasına büyük bir salata tabağı kadar açın
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana ikişerli olarak yerleştirin Üzerine hazırlamış olduğunuz harçtan önceden dolu dolu 1, 5 çorba kaşığı kadar ilave edip yufkanın her tarafına gelecek şekilde yayın
Önceden ısıtılmış 250 veya 300 derece fırında, Tepsiyi fırının direk tabanına koyun çok kurutmadan pişirelim Ortalama 5 ile 7 dakika arası
Pişen lahmacunları bir düz bir ters gelecek şekilde üst üste ve daha yumuşak olması için geniş bir kaba alın Üzerine temiz bir bez örtün Lahmacunu biraz kıtır severim derseniz size tavsiyem üst üste koymayın ve yanında bol köpüklü ayran, çoban salata ve limonla servis yapın
AFİYET OLSUN
Hamuru için;
1 kilo un 2 su bardağı ılık su 1, 5 su bardağı ılık süt ( Süt daha yumuşak olması için kullanılır veya su ) 1 çorba kaşığı tuz 1 paket instant maya İç harcı için
500 gr kıyma (İsteğe göre az yada çok olabilir ) 3 adet soğan 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber 4 adet orta boy domates veya 250 gr lık domates konservesi 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası (İsteğe göre domates salçası da olur ) Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı isot 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı sıvı yağ Tuz ( Ben 1, 5 – 2 tatlı kaşığı kadar kullandım )
Kaç Kişilik: 12
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 10dk
Lahmacun Tarifi Yapılışı
Hamuru için :
Unu bir kaba alin tuz, mayayı ekleyip karıştırın sütü, ilave edin Suyu azar azar ilave edin hamurunuz kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun
Hamurunuzu 1 saat sıcak tutacak şekilde sarıp dinlendirin
İçin için :
Soğanları soyun Biberlerin içini çıkarın hepsini mutfak robotunda geçirin
Maydanozu da robottan geçirin Eğer robot yoksa bütün malzemeleri rendeleyin Maydanozu da küçük küçük doğrayın
Kıymayı, tuzu, salçayı, sıvı yağı, ve baharatları iyice karıştırın
Kabaran hamurdan 18 beze yapın üzerine temiz bir bez örtün
Bezelerinizi unlayarak merdane yardımıyla biraz uzunlamasına büyük bir salata tabağı kadar açın
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana ikişerli olarak yerleştirin Üzerine hazırlamış olduğunuz harçtan önceden dolu dolu 1, 5 çorba kaşığı kadar ilave edip yufkanın her tarafına gelecek şekilde yayın
Önceden ısıtılmış 250 veya 300 derece fırında, Tepsiyi fırının direk tabanına koyun çok kurutmadan pişirelim Ortalama 5 ile 7 dakika arası
Pişen lahmacunları bir düz bir ters gelecek şekilde üst üste ve daha yumuşak olması için geniş bir kaba alın Üzerine temiz bir bez örtün Lahmacunu biraz kıtır severim derseniz size tavsiyem üst üste koymayın ve yanında bol köpüklü ayran, çoban salata ve limonla servis yapın
AFİYET OLSUN