Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun

Lahmacun

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 kilo un 2 su bardağı ılık su 1, 5 su bardağı ılık süt ( Süt daha yumuşak olması için kullanılır veya su ) 1 çorba kaşığı tuz 1 paket instant maya İç harcı için
500 gr kıyma (İsteğe göre az yada çok olabilir ) 3 adet soğan 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber 4 adet orta boy domates veya 250 gr lık domates konservesi 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası (İsteğe göre domates salçası da olur ) Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı isot 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı sıvı yağ Tuz ( Ben 1, 5 – 2 tatlı kaşığı kadar kullandım )


Kaç Kişilik: 12
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 10dk

Lahmacun Tarifi Yapılışı

Hamuru için :
Unu bir kaba alin tuz, mayayı ekleyip karıştırın sütü, ilave edin Suyu azar azar ilave edin hamurunuz kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun
Hamurunuzu 1 saat sıcak tutacak şekilde sarıp dinlendirin
İçin için :
Soğanları soyun Biberlerin içini çıkarın hepsini mutfak robotunda geçirin
Maydanozu da robottan geçirin Eğer robot yoksa bütün malzemeleri rendeleyin Maydanozu da küçük küçük doğrayın
Kıymayı, tuzu, salçayı, sıvı yağı, ve baharatları iyice karıştırın
Kabaran hamurdan 18 beze yapın üzerine temiz bir bez örtün
Bezelerinizi unlayarak merdane yardımıyla biraz uzunlamasına büyük bir salata tabağı kadar açın
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana ikişerli olarak yerleştirin Üzerine hazırlamış olduğunuz harçtan önceden dolu dolu 1, 5 çorba kaşığı kadar ilave edip yufkanın her tarafına gelecek şekilde yayın
Önceden ısıtılmış 250 veya 300 derece fırında, Tepsiyi fırının direk tabanına koyun çok kurutmadan pişirelim Ortalama 5 ile 7 dakika arası
Pişen lahmacunları bir düz bir ters gelecek şekilde üst üste ve daha yumuşak olması için geniş bir kaba alın Üzerine temiz bir bez örtün Lahmacunu biraz kıtır severim derseniz size tavsiyem üst üste koymayın ve yanında bol köpüklü ayran, çoban salata ve limonla servis yapın
AFİYET OLSUN
 

Similar threads

Çıtır Çıtır Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *1 su bardağı su *Yarım su bardağı sıvı yağ *Yarım su bardağı süt *Yarım su bardağı zeytinyağı *1 paket instant (kuru) maya (10 gr dr outker) *1 tatlı kaşığı tuz *1 çay kaşığı şeker *3 kase (çorba kasesi) un *Not: un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Pizza Tavasında Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler *1 kg orta yağlı kıyma eti *yarım kg kuru soğan *2 sivri biber *1 adet kabuğu soyulmuş domates *2 kaşık domates salçası *1 kaşık biber salçası *200 gr margarin *yarım su bardağı zeytinyağı *1 bardak su *isot *tuz Hamur için: *1 kg...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Konut Yapımı Lahmacun Yapılışı Konut Yapımı Lahmacun Tarifi Resimli HAMURU Yarım su bardağı ılık süt 15 tatlı kaşığı tuzlu 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı kuru maya 4su bardağı un LAHMACUNUN İÇİ 200 gram kıyma 2 büyük soğan 2 adet sivri biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler *2 ,5 su bardağı ılık su *Yarım su bardağı ılık süt *1 adet yas maya (kuru da olur) *1 yemek kaşığı şeker *1 yemek kaşığı kadar tuz *7 7 5 su bardağı un İç harcı için *400 500 gr kıyma *3 adet yeşil biber *2 adet kuru soğan *Maydanoz *2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Lahmacunsuz bir hayat eksik kalır. Lahmacunsuz hayat kara bulutlarla kaplıdır. Lahmacun bir antidepresandır. Gecelere güneş gibi doğar. Lahmacun mutluluktur, sevinçtir... Ama içinde et olduğu için maalesef sömürüsüz beslenen insanlar bu lezzetten mahrum kalıyor. Bu sorunu bugün çözüyoruz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt