iltasyazilim
FD Üye
Lahananın Faydaları
Beyaz Lahananın Faydaları
Kara Lahananın Faydaları
Lahananın Yararları
Potasyum, kalsiyum, kükürt, demir, bakır ve magnezyum gibi mineraller ve B, C ve E vitaminleri bakımından epeyce zengindir Tüm bu Vitamin ve minerallerin yanı sıra kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyen karoten isimli bir madde de barındırmaktadır
Lahananın Faydaları
Vücuttaki mikropları öldürür, bağışıklık sistemini güçlendirir ve gövde direncini arttırır Meme kanseri, rahim kanseri ve bağırsak kanseri ilk önce almak üzere kansere aleyhinde koruyucu özelliğe sahiptir Kansızlığa faydalıdır Astıma iyi gelir Öksürüğe va balgama iyi gelir Doğal afrodizyaktır, cinsel gücü ve ricası arttırıcı özelliğe sahiptir İdrar söktürücüdür ve kabızlığa iyi gelir İştah açar Romatizma ve siyatik ağrılarını azaltır Çiğ lahana ve lahana suyu ilk kez mide ve bağırsak ülseri olmak üzere ülsere karşı koruyucudur ve iyileştirmeye yardımcı olur Kandaki şeker miktarını düşürür Göğüs ucu çatlaklarına iyi kazanç Ses kısıklığını giderir Sarılık ve safra kesesi rahatsızlıklarında faydalıdır Uzmanlar, yalnızca lahana çeşitlerinde bulunan U vitamininin, mide ve bağırsakların iç yüzeyini koruduğunu, oralardaki yaraların iyileşmesini sağladığını da vurgulayarak, bu sebzenin, yaşlanmayı önleyici ve yürek krizine karşı koruyan bir mineral kabul edilen selenyumun kaynağı olduğunu hatırlatıyor İçeriğindeki antioksidan maddeler tamamen felç, kalp rahatsızlıkları ve katarakta karşısında koruyucu özelliklere sahiptir
Lahana Nasıl Tüketilir
Lahana Yemeği, turşusu yapılarak çiğ olarak ya da haşlanarak suyu tüketilir Haşlanmış lahananın suyu nezleye ve öksürüğe faydalıdır Lahana nın tohumları kurt düşürücüdür Lahana suyu sivilcelere iyi gelir cilde canlılık verir Lahana kaynatılıp balla tatlandırılarak 1 su bardağı içilirse bronşite iyi kazanç Kara lahana kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse anne sütünü arttırır Lahana çiğ olarak yenildiğinde içeriğindeki A vitamini tamamen gözlere iyi kazanç, görme gücünü artırır Yanık ya da haşere sokması durumlarında, adamakıllı ezilen bir lahana yaprağı sorunlu bölgeye koyulur Bu ayrıca ağrının geçmesini keza de yaranın iyileşmesini sağlar
Lahana Kürü
Kaynamakta olan yarım litre suya 6 7 adet beyaz lahana yaprağını koyulup, 10 dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte pişirilir Sabahleyin ve akşam aç ve tok karnına birer su bardağı içilir Buna toplam 5 gün devam edilir Bu kür 5 gün uygulandıktan sonradan 3 gün ara verilir ve tekrar 5 gün uygulanır Bu Nedenle 10 jurnal kür işlenmiş olur Toksin atıcı ve bağırsak kanserini önleyici bu 10 günlük kürün, 1 sene boyunca 3 veya 4 kez yapılması önerilmektedir 10 günlük kür için içeceğinizi, her gün taze olarak hazırlayın
Anekdot: Lahana bütün Turpgiller gibi bedenin iyot emilimini azaltır Haftada 23 kezden fazla lahana yiyen kişiler, iyotlu besin ya da iyotlu tuz almayı ihmalkârlık etmemelidir, bilhassa içme suyunun az iyot içerdiği yörelerde şart böyledir *
Beyaz Lahananın Faydaları
Kara Lahananın Faydaları
Lahananın Yararları
Potasyum, kalsiyum, kükürt, demir, bakır ve magnezyum gibi mineraller ve B, C ve E vitaminleri bakımından epeyce zengindir Tüm bu Vitamin ve minerallerin yanı sıra kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyen karoten isimli bir madde de barındırmaktadır
Lahananın Faydaları
Vücuttaki mikropları öldürür, bağışıklık sistemini güçlendirir ve gövde direncini arttırır Meme kanseri, rahim kanseri ve bağırsak kanseri ilk önce almak üzere kansere aleyhinde koruyucu özelliğe sahiptir Kansızlığa faydalıdır Astıma iyi gelir Öksürüğe va balgama iyi gelir Doğal afrodizyaktır, cinsel gücü ve ricası arttırıcı özelliğe sahiptir İdrar söktürücüdür ve kabızlığa iyi gelir İştah açar Romatizma ve siyatik ağrılarını azaltır Çiğ lahana ve lahana suyu ilk kez mide ve bağırsak ülseri olmak üzere ülsere karşı koruyucudur ve iyileştirmeye yardımcı olur Kandaki şeker miktarını düşürür Göğüs ucu çatlaklarına iyi kazanç Ses kısıklığını giderir Sarılık ve safra kesesi rahatsızlıklarında faydalıdır Uzmanlar, yalnızca lahana çeşitlerinde bulunan U vitamininin, mide ve bağırsakların iç yüzeyini koruduğunu, oralardaki yaraların iyileşmesini sağladığını da vurgulayarak, bu sebzenin, yaşlanmayı önleyici ve yürek krizine karşı koruyan bir mineral kabul edilen selenyumun kaynağı olduğunu hatırlatıyor İçeriğindeki antioksidan maddeler tamamen felç, kalp rahatsızlıkları ve katarakta karşısında koruyucu özelliklere sahiptir
Lahana Nasıl Tüketilir
Lahana Yemeği, turşusu yapılarak çiğ olarak ya da haşlanarak suyu tüketilir Haşlanmış lahananın suyu nezleye ve öksürüğe faydalıdır Lahana nın tohumları kurt düşürücüdür Lahana suyu sivilcelere iyi gelir cilde canlılık verir Lahana kaynatılıp balla tatlandırılarak 1 su bardağı içilirse bronşite iyi kazanç Kara lahana kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse anne sütünü arttırır Lahana çiğ olarak yenildiğinde içeriğindeki A vitamini tamamen gözlere iyi kazanç, görme gücünü artırır Yanık ya da haşere sokması durumlarında, adamakıllı ezilen bir lahana yaprağı sorunlu bölgeye koyulur Bu ayrıca ağrının geçmesini keza de yaranın iyileşmesini sağlar
Lahana Kürü
Kaynamakta olan yarım litre suya 6 7 adet beyaz lahana yaprağını koyulup, 10 dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte pişirilir Sabahleyin ve akşam aç ve tok karnına birer su bardağı içilir Buna toplam 5 gün devam edilir Bu kür 5 gün uygulandıktan sonradan 3 gün ara verilir ve tekrar 5 gün uygulanır Bu Nedenle 10 jurnal kür işlenmiş olur Toksin atıcı ve bağırsak kanserini önleyici bu 10 günlük kürün, 1 sene boyunca 3 veya 4 kez yapılması önerilmektedir 10 günlük kür için içeceğinizi, her gün taze olarak hazırlayın
Anekdot: Lahana bütün Turpgiller gibi bedenin iyot emilimini azaltır Haftada 23 kezden fazla lahana yiyen kişiler, iyotlu besin ya da iyotlu tuz almayı ihmalkârlık etmemelidir, bilhassa içme suyunun az iyot içerdiği yörelerde şart böyledir *