Lahananın Faydaları
Beyaz Lahananın Faydaları
Kara Lahananın Faydaları
Lahananın Yararları
imageslahanafaydalari5ad5350f7aa9d
Potasyum, kalsiyum, kukurt, demir, bakır ve magnezyum gibi mineraller ve B, C ve E vitaminleri bakımından oldukca zengindir Butun bu Vitamin ve minerallerin yanı sıra kanser hucrelerinin coğalmasını engelleyen karoten isimli bir madde de barındırmaktadır
Lahananın Faydaları
Vucuttaki mikropları oldurur, bağışıklık sistemini guclendirir ve vucut direncini arttırır Meme kanseri, rahim kanseri ve bağırsak kanseri başta olmak uzere kansere karşı koruyucu ozelliğe sahiptir Kansızlığa faydalıdır Astıma iyi gelir Oksuruğe va balgama iyi gelir Doğal afrodizyaktır, cinsel gucu ve isteği arttırıcı ozelliğe sahiptir İdrar sokturucudur ve kabızlığa iyi gelir İştah acar Romatizma ve siyatik ağrılarını azaltır Ciğ lahana ve lahana suyu başta mide ve bağırsak ulseri olmak uzere ulsere karşı koruyucudur ve iyileştirmeye yardımcı olur Kandaki şeker miktarını duşurur Goğus ucu catlaklarına iyi gelir Ses kısıklığını giderir Sarılık ve safra kesesi rahatsızlıklarında faydalıdır Uzmanlar, sadece lahana ceşitlerinde bulunan U vitamininin, mide ve bağırsakların ic yuzeyini koruduğunu, oralardaki yaraların iyileşmesini sağladığını da vurgulayarak, bu sebzenin, yaşlanmayı onleyici ve kalp krizine karşı koruyan bir mineral kabul edilen selenyumun kaynağı olduğunu hatırlatıyor İceriğindeki antioksidan maddeler sayesinde felc, kalp rahatsızlıkları ve katarakta karşı koruyucu ozelliklere sahiptir
Lahana Nasıl Tuketilir
Lahana Yemeği, turşusu yapılarak ciğ olarak ya da haşlanarak suyu tuketilir Haşlanmış lahananın suyu nezleye ve oksuruğe faydalıdır Lahana nın tohumları kurt duşurucudur Lahana suyu sivilcelere iyi gelir cilde canlılık verir Lahana kaynatılıp balla tatlandırılarak 1 su bardağı icilirse bronşite iyi gelir Kara lahana kaynatılıp balla tatlandırılarak icilirse anne sutunu arttırır Lahana ciğ olarak yenildiğinde iceriğindeki A vitamini sayesinde gozlere iyi gelir, gorme gucunu artırır Yanık ya da bocek sokması durumlarında, iyice ezilen bir lahana yaprağı sorunlu bolgeye koyulur Bu hem ağrının gecmesini hem de yaranın iyileşmesini sağlar
Lahana Kuru
Kaynamakta olan yarım litre suya 6 7 adet beyaz lahana yaprağını koyulup, 10 dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte pişirilir Sabah ve akşam ac ve tok karnına birer su bardağı icilir Buna toplam 5 gun devam edilir Bu kur 5 gun uygulandıktan sonra 3 gun ara verilir ve tekrar 5 gun uygulanır Boylece 10 gunluk kur tamamlanmış olur Toksin atıcı ve bağırsak kanserini onleyici bu 10 gunluk kurun, 1 yıl boyunca 3 ya da 4 kez yapılması onerilmektedir 10 gunluk kur icin iceceğinizi, her gun taze olarak hazırlayın
Not: Lahana tum Turpgiller gibi bedenin iyot emilimini azaltır Haftada 23 kezden cok lahana yiyen kişiler, iyotlu besin ya da iyotlu tuz almayı ihmal etmemelidir, ozellikle icme suyunun az iyot icerdiği yorelerde durum boyledir
Beyaz Lahananın Faydaları
Kara Lahananın Faydaları
Lahananın Yararları
imageslahanafaydalari5ad5350f7aa9d
Potasyum, kalsiyum, kukurt, demir, bakır ve magnezyum gibi mineraller ve B, C ve E vitaminleri bakımından oldukca zengindir Butun bu Vitamin ve minerallerin yanı sıra kanser hucrelerinin coğalmasını engelleyen karoten isimli bir madde de barındırmaktadır
Lahananın Faydaları
Vucuttaki mikropları oldurur, bağışıklık sistemini guclendirir ve vucut direncini arttırır Meme kanseri, rahim kanseri ve bağırsak kanseri başta olmak uzere kansere karşı koruyucu ozelliğe sahiptir Kansızlığa faydalıdır Astıma iyi gelir Oksuruğe va balgama iyi gelir Doğal afrodizyaktır, cinsel gucu ve isteği arttırıcı ozelliğe sahiptir İdrar sokturucudur ve kabızlığa iyi gelir İştah acar Romatizma ve siyatik ağrılarını azaltır Ciğ lahana ve lahana suyu başta mide ve bağırsak ulseri olmak uzere ulsere karşı koruyucudur ve iyileştirmeye yardımcı olur Kandaki şeker miktarını duşurur Goğus ucu catlaklarına iyi gelir Ses kısıklığını giderir Sarılık ve safra kesesi rahatsızlıklarında faydalıdır Uzmanlar, sadece lahana ceşitlerinde bulunan U vitamininin, mide ve bağırsakların ic yuzeyini koruduğunu, oralardaki yaraların iyileşmesini sağladığını da vurgulayarak, bu sebzenin, yaşlanmayı onleyici ve kalp krizine karşı koruyan bir mineral kabul edilen selenyumun kaynağı olduğunu hatırlatıyor İceriğindeki antioksidan maddeler sayesinde felc, kalp rahatsızlıkları ve katarakta karşı koruyucu ozelliklere sahiptir
Lahana Nasıl Tuketilir
Lahana Yemeği, turşusu yapılarak ciğ olarak ya da haşlanarak suyu tuketilir Haşlanmış lahananın suyu nezleye ve oksuruğe faydalıdır Lahana nın tohumları kurt duşurucudur Lahana suyu sivilcelere iyi gelir cilde canlılık verir Lahana kaynatılıp balla tatlandırılarak 1 su bardağı icilirse bronşite iyi gelir Kara lahana kaynatılıp balla tatlandırılarak icilirse anne sutunu arttırır Lahana ciğ olarak yenildiğinde iceriğindeki A vitamini sayesinde gozlere iyi gelir, gorme gucunu artırır Yanık ya da bocek sokması durumlarında, iyice ezilen bir lahana yaprağı sorunlu bolgeye koyulur Bu hem ağrının gecmesini hem de yaranın iyileşmesini sağlar
Lahana Kuru
Kaynamakta olan yarım litre suya 6 7 adet beyaz lahana yaprağını koyulup, 10 dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte pişirilir Sabah ve akşam ac ve tok karnına birer su bardağı icilir Buna toplam 5 gun devam edilir Bu kur 5 gun uygulandıktan sonra 3 gun ara verilir ve tekrar 5 gun uygulanır Boylece 10 gunluk kur tamamlanmış olur Toksin atıcı ve bağırsak kanserini onleyici bu 10 gunluk kurun, 1 yıl boyunca 3 ya da 4 kez yapılması onerilmektedir 10 gunluk kur icin iceceğinizi, her gun taze olarak hazırlayın
Not: Lahana tum Turpgiller gibi bedenin iyot emilimini azaltır Haftada 23 kezden cok lahana yiyen kişiler, iyotlu besin ya da iyotlu tuz almayı ihmal etmemelidir, ozellikle icme suyunun az iyot icerdiği yorelerde durum boyledir