Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban kesimi sırasında okunan dua

Kurban kesimi sırasında okunan dua
0
168

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kurban Keserken Hangi Dua Okunur

Kurban Keserken Hangi Dualar Okunur

Kurban keserken okunması gerkeen dua şöyledir

Bismillah, Allahu Ekber aramak gerekir

Bunu takiben, Benim namazım, haccım ve kurbanım, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allaha mahsustur mealine gelen ayeti okumak münasiptir

Kurban kesilirken kıbleye çevrilir Izdırap etmeden sol yanı üstüne yatırılır ve:

Allahümme innî vechetü vechiye lillezîfatarassemâvâti velerda hanîfen ve mâ ene minelmüşrikîn duası okunur ve:

Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allahü ekber Allahü ekber ve lillâhil hamd diye 3 kez tekbir getirilir

Tekbir bitince:

Bismillahi Allahü ekber diyerek bıçağı çeker ve kurbanı keser kurban kesilince kurban kesen Allah rızası için iki rekat namaz kılar

Namazdan sonradan

Allahümme inne salati ve nüsükî ve mahyaye ve memâtî lillahi rabbilâlemîne lâ şerike leh diye dua eder Mevlamız onun ibadetini inşallah kabul eder *

Similar threads

kurban duası türkçe ve arapça Kurban keserken okunacak dualar Kurban Kesim Duası Kurban usulüne uygun bir şekilde kesmek için dikkat gösterilir Bunun için kurban, kesileceği yere sürüklenmeksizin, sıkıntı vermeden getirilir, yol yanı yere getirilecek şekilde kıbleye karşısında yatırılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Kurban Keserken Okunacak Dua Kurban Keserken Okunacak Dualar Nelerdir Kurban kesmek istiyorsanız ilk olarak farz olduğunun farkında olan olmanız ve Allahın emirlerinden biri olduğunu düşünmeniz kurban nasıl kesilir konusunda sizlere daha asistan olacağından belirli olabilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
230
Kurban Keserken Hangi Dua Okunur Kurban Keserken Hangi Dualar Okunur Kurban keserken okunması gerkeen dua şoyledir Bismillah, Allahu Ekber demek gerekir Bunu takiben, Benim namazım, haccım ve kurbanım, hayatım ve olumum alemlerin Rabbi olan Allaha mahsustur mealine gelen ayeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
251
Kurban kesilirken yapılacak dua Kurban kesilirken hanfi dua edilir Kurban keserken yapılan dua Kesimden önce Allahümme hâzâ minke ve leke, inne salâtî ve nüsükî ve mahyâye ve memâtî lillâhi rabbil âlemîn Allahümme tekabbel minna Amindenerek okunup kesim başladığında Çevreden bulunanlarla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
202
Kurban Keserken Hangi Laf Söylenir Kurban Keserken Söylenen Laf Nedir Kurban Keserken Ayakta iken Önce duası okunur Üç kez Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illellâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhilhamd diye tekbir alınır ve şöyle niyet edilir: Ya Rabbi Şu vücüdum sana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
282
858,556Konular
982,097Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt