Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban kesimi sırasında okunan dua

Hoş geldin! orifaldo tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kurban kesimi sırasında okunan dua
0
248

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Kurban Keserken Hangi Dua Okunur

Kurban Keserken Hangi Dualar Okunur

Kurban keserken okunması gerkeen dua şoyledir

Bismillah, Allahu Ekber demek gerekir

Bunu takiben, Benim namazım, haccım ve kurbanım, hayatım ve olumum alemlerin Rabbi olan Allaha mahsustur mealine gelen ayeti okumak munasiptir

Kurban kesilirken kıbleye cevrilir Eziyet etmeden sol yanı uzerine yatırılır ve:

Allahumme inni vechetu vechiye lillezifatarassemavati velerda hanifen ve ma ene minelmuşrikin duası okunur ve:

Allahu ekber Allahu ekber la ilahe illallahu vallahu ekber, Allahu ekber Allahu ekber ve lillahil hamd diye 3 kere tekbir getirilir

Tekbir bitince:

Bismillahi Allahu ekber diyerek bıcağı ceker ve kurbanı keser kurban kesilince kurban kesen Allah rızası icin iki rekat namaz kılar

Namazdan sonra

Allahumme inne salati ve nusuki ve mahyaye ve memati lillahi rabbilalemine la şerike leh diye dua eder Mevlamız onun ibadetini inşallah kabul eder

Similar threads

Kurban Keserken Okunacak Dua Kurban Keserken Okunan Dua Kurban kesilirken kıbleye cevrilir Eziyet etmeden sol yanı uzerine yatırılır ve: Allahumme inni vechetu vechiye lillezifatarassemavati velerda hanifen ve ma ene minelmuşrikin duası okunur ve: “Allahu ekber Allahu ekber la...
Cevaplar
0
Görüntüleme
306
kurban duası turkce ve arapca Kurban keserken okunacak dualar Kurban Kesim Duası Kurban usulune uygun olarak kesmek icin dikkat gosterilir Bunun icin kurban, kesileceği yere suruklenmeksizin, zahmet vermeden getirilir, yol yanı yere getirilecek şekilde kıbleye karşı yatırılır Kesecek olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
208
kurban duası turkce,kurban duası arapca,kurban duası oku, Kurban Duası Kurbanı usulune uygun olarak kesmek icin dikkat gosterilir Bunun icin kurban, kesileceği yere suruklenmeksizin, zahmet vermeden getirilir, yol yanı yere getirilecek şekilde kıbleye karşı yatırılır Kesecek olan kimse...
Cevaplar
0
Görüntüleme
208
Kurban Keserken Okunacak Dua Kurban Keserken Okunacak Dualar Nelerdir Kurban kesmek istiyorsanız oncelikle farz olduğunun farkında olmanız ve Allahın emirlerinden biri olduğunu duşunmeniz kurban nasıl kesilir konusunda sizlere daha yardımcı olacağından emin olabilirsiniz Kurban...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Kurban Keserken Hangi Dua Okunur Kurban Keserken Hangi Dualar Okunur Kurban keserken okunması gerkeen dua şöyledir Bismillah, Allahu Ekber aramak gerekir Bunu takiben, Benim namazım, haccım ve kurbanım, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allaha mahsustur mealine gelen ayeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
858,556Konular
982,095Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt