Koruk Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 2 büyük salkım koruk
- 1, 5 su bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Yarım dilimlenmiş limon
- 2 yahut 3 kol maydanoz
- Dereotu
- 1 baş sarımsak
Koruk Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Korukları yıkıyalım, küçük kol kısım ayıralım.
- Sarımsakları temizleyip hazırlıyalım.
- Kavanoza 3 diş sarımsak atalım.
- Üzerine endişeleri, ortalarına sarımsak, körük olarak kavonozu dolduralım. Benim turşu yaptığım kavonoz 1, 5 litrelik kavonoza 2 yemek kaşığı tuz, limon tuzunu, sirkeni dökelim ve üzerine içme suyu ile dolduralım.
- Üzerine maydanoz, dereotu limon dizelim kavonozun kapağını sıkıca kapatalım.
- Mutfak tezgahında olana kadar bekletip turşumuz 10 gün içinde olacaktır. Buzdolabına kaldıralım. Kışa yiyeceksiniz kapağını hiç açmayın. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.