Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg pancar
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı sirke
- 4- 5 diş sarımsak(doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- Yeteri kadar su
Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pancarları kabuklarını soymadan yıkayıp düdüklüde 30 dakika kadar kaynatalım.
- Yumuşayınca düdüklüden çıkartıp kabuklarını soyup doğrayalım.
- Kavanoza önce biraz sarımsak daha sonra pancarlardan ekleyip kavanozu bu şekilde dolduralım.
- Üzerine sirke tuz ve limon tuzunu ekleyip kalanına da su ekleyip kapağını kapatalım.
- Ara ara alt üst edip serin bir ortama bırakalım.
- 1 hafta içerisinde turşumuz hazır olacaktır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.