Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Mantı

Kolay Mantı
0
134

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3,5 su bardağı un
İç harcı için;
  • 250 gram kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz biber
  • Nane

Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu yoğuracağımız kaba alıyor, ortasını açıp yumurtayı tuzu suyu ekliyoruz yeterlice yoğuruyoruz fakat un ele hala yapışıyorsa azar azar un ek edin yani ele yapışmayacak lakin çokta sert olmasın.
  2. Yoğurmayı bitirdikten sonra üstünü örtün 10 dk dinlendirin, akabinde 4 modüle bölüp yuvarlayın, tekrar üstünü örtüp 10 dk dinlendirin ki kolay açabileseniz.
  3. Dinledikten sonra bir bezeyi alıp üstüne un serpip mantı aparatı genişliğinde açın açtıktan sonra mantı aparatı üzerine sıvı yağ yahut un serpin ki üstüne koyacağınız yufka yapışmasın.
  4. Ardından aparatın üzerine açtığınız yufkayı serin her peteğin içine nohut kadar kıymayı koyuyoruz. Sonra bir beze daha tıpkı biçimde açıp, bunun üzerine serin oklavayla düzgünce üstünden geçin.
  5. Takı petek kısımlardaki beyaz çizgiler görünene kadar güzelce kesildiğinde emin olduktan sonra kenardaki boş hamuru alın, aparatı bilakis çevirin.
  6. Düşmeyenleride parmağınızla itin akabinde 200 derecede 5 dk fırınlayın çıkartın soğusun sonra kaynar suya dökün. Pişerken sos tavasına terayağı, sıvı yağı alın eridikten sonra toz biberi ve naneyi de ekleyip, biraz kaynatın.
  7. Sonra mantı piştiğinden emin olduğunuzda süzüp, tabağa alın, birinci sıcaklığı çıktıktan sonra evvel sarımsaklı yoğurt sonra sosu üzerine gezdirin servise hazır afiyet olsun.
Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için; 250 gram kıyma3.4 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber5-6 dal maydanozİsteğe bağlı salça Hamuru için; 4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzSu (kıvama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Buzluk İçin Mantı Aparatıyla Kolay Mantı Üretimi (Buzluk için) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 3 çorba kasesi un2 adet yumurta3 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su İç harcı için 300 gram yağsız kıyma3 orta uzunluk kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı toz biber Buzluk İçin Mantı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Mantı Matikle Kolay Etli Mantı Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurtaYarım su bardağı ılık suTuzAldığı kadar un yaklaşık 4 su bardağıHamur çok yumuşak olmayacak İç harcı için 300 gram kıyma1 baş kuru soğanTuzKarabiberPulbiberKuru nane Üzeri için 2 su bardağı yoğurt2 diş sarımsakTuz Sos için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Mantı Tanımı İçin Gereçler 1 yumurtaYaklaşık 3 su bardağı un1 su bardağı ılık su1 çay kaşığı kadar tuz İç Harcı İçin 1 kuru soğan250 gram kıyma Üzeri İçin 1 kase yoğurt 1-2 diş sarımsak Sos İçin Kırmızı biberSıvıyağ Mantı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Su ve yumurtayı, tuzu kabın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 8 su bardağı un3 yumurta4 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; Yarın kilo kıyma2 iri kuru soğan1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz biber1 tatlı kaşığı kara biber1 tatlı kaşığı pul biber Üstünün yoğurtu için; 4 su bardağı yoğurt4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt