Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2,5 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 3,5 su bardağı un
- 250 gram kadar kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Toz biber
- Nane
Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu yoğuracağımız kaba alıyor, ortasını açıp yumurtayı tuzu suyu ekliyoruz yeterlice yoğuruyoruz fakat un ele hala yapışıyorsa azar azar un ek edin yani ele yapışmayacak lakin çokta sert olmasın.
- Yoğurmayı bitirdikten sonra üstünü örtün 10 dk dinlendirin, akabinde 4 modüle bölüp yuvarlayın, tekrar üstünü örtüp 10 dk dinlendirin ki kolay açabileseniz.
- Dinledikten sonra bir bezeyi alıp üstüne un serpip mantı aparatı genişliğinde açın açtıktan sonra mantı aparatı üzerine sıvı yağ yahut un serpin ki üstüne koyacağınız yufka yapışmasın.
- Ardından aparatın üzerine açtığınız yufkayı serin her peteğin içine nohut kadar kıymayı koyuyoruz. Sonra bir beze daha tıpkı biçimde açıp, bunun üzerine serin oklavayla düzgünce üstünden geçin.
- Takı petek kısımlardaki beyaz çizgiler görünene kadar güzelce kesildiğinde emin olduktan sonra kenardaki boş hamuru alın, aparatı bilakis çevirin.
- Düşmeyenleride parmağınızla itin akabinde 200 derecede 5 dk fırınlayın çıkartın soğusun sonra kaynar suya dökün. Pişerken sos tavasına terayağı, sıvı yağı alın eridikten sonra toz biberi ve naneyi de ekleyip, biraz kaynatın.
- Sonra mantı piştiğinden emin olduğunuzda süzüp, tabağa alın, birinci sıcaklığı çıktıktan sonra evvel sarımsaklı yoğurt sonra sosu üzerine gezdirin servise hazır afiyet olsun.