
Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 8 su bardağı un
- 3 yumurta
- 4 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarın kilo kıyma
- 2 iri kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 4 su bardağı yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Üstü için kuru nane
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamur yoğrulup dinlendirelim.
- Un, tuz, yumurta uygun kaba alınıp hamur yoğrulur sert olacak unu kontrollü ekleyin yavaş yavaş bazı un farklı üstünü kapatım dinlensin.
- Hamuru 6 bezeye ayırdım ben mantı aparatı ile yaptım.
- Kıymalı harç için de uygun bir kaba kıyma kuru soğan baharatlar atılır harmanlanır.
- Kuru soğanın suyunu sıkıp harca konur.
- Yoğurt sosu için de uygun bir kaba yoğurt, tuz, sarımsak ezici ile ezilip çırpılır.
- Salçalı sosu için tavaya tereyağını eritip salça toz biber iyice karıştırılır.
- Üstüne de kuru nane döküp servis yapabilirsiniz sıcak afiyet olsun.
Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı