Mantı Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- 1 kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 1 kase yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- Kırmızı biber
- Sıvıyağ
Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Su ve yumurtayı, tuzu kabın içine alın karıştırın unu azar azar katıp ele yapışmayan hamur yapıp üzerine streç sinema kapatıp 20 dakika dinlendirin.
- İç harcı için soğanı rendeleyip üzerine kıymayı katın bir ölçü kırmızı biber katıp yoğurun. Hamuru iki beze yapın.
- Hafif unlayarak istediğiniz incelikte açıp, kare kesip üzerine kıymadan minik kesimler koparıp koyun.
- Bu ortada tencereye su koyun kaynasın. Sonra hamuru birinci iki yandan uç kısımlarını sıkıp ortada birleştirin. Unlanmış tepside biriktirin.
- Kaynar suya atın yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Süzgeç e boşaltın üzerine rendelenmiş sarımsak ile yoğurdu karıştırıp, tuz ekleyip mantıya dökün.
- Sıvı yağı ısıtın içine kırmızı biber katıp biraz pişirin mantının üzerine dökelim. Ben bir kısmını tepsiyle buzluğa koydum sonra çıkarıp pişirdim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.