bilgisayarci
FD Üye

Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için:
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 1 iri kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı toz soda gereğince patates gereğince yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıyma ekmek içi yumurta rendelenmiş kuru soğan, baharatları düzgünce yoğuralım istediğiniz halde köftelerimizi yapalım.
- Patatesleri çok ince biçimde keselim nişastası çıkasıya kadar yıkayalım.
- Tavamıza yağımızı koyalım köftelerimizi pişirelim.
- Patateslerimizi de kibrit çubuğu üzere ince ve uzun yapıp kızartalım.
- Sarımsak tuz ve yoğurdumuzu güzelce karıştırıp patateslerin üstüne dökelim.
- Köftelerimizi koyalım.
- Üzerine tereyağ salça sosumuzu yapalım ve ince kıydığımız maydanoz ile süsleyip servise hazır. Not: gereğince dedim herkez kendine nazaran ayarlasın. Köftede biraz fazla oldu ben kalan köfteleri dondurucuya koydum kişi sayısı kadar ayarlaya bilirsiniz köftenin hazırlarken çektiğim fotoları silmişim .