bilgisayarci
FD Üye
Bazlamalı Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 500 gr dana et döner
- 1 adet bazlama
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- 1 çay kaşığı kadar karabiber
- 1 çay kaşığı kadar kimyon
- Sarımsaklı yoğurt
- Kızarmış salça
Bazlamalı Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ????.
- Öncellikle patatesleri ince ince kıyalım daha sonra onları suya koyalım biraz beklesinler.
- Onlar beklerken bizde.
- Bir tava alıp içersine döneri ek edelim akabinde ısınmaya başlayan dönerimize biraz tuz biraz kimyon biraz karabiber ekleyelim

- Ardından sarımsakları soyup bir kasede yoğurt ile karıştıralım akabinde sıvı yağ ile 2 yemek kaşığı kadar salçayı küçük bir sos tavasına alıp güzelce kızartalım

- Daha sonra bir geniş tencereye sıvı yağ ekleyip patatesleri çıtır çıtır kızartalım akabinde küçük küçük küp halinde kestiğimiz bazlamaları servis tabağına ekleyelim akabinde üzerine patatesleri daha sonra kızarmış olan döneri ekleyelim ve son olarak yoğurt sos ile salçalı sosumuzu da ekleyelim afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.