Kıkırdak Tanımı İçin Malzemeler
- Kuyruk yağı yahut iç yağ
Kıkırdak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuyruk yağını yahut iç yağını küp küp doğrayıp tencereye ek ediyoruz ve kaynatıyoruz.
- Kaynadıkca yağı çıkacak.
- Çıkan yağı süzüyoruz yemeklerde kullanıyoruz.
- Daha sonra süzülen kıkırdakları tencerede kısık ateşte bir mühlet daha nar üzere kızarana kadar kavuruyoruz altını çok açmayalım yanmasın.
- Tencerenin altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Kaşıkla karıştırıp içine soğan doğrayıp tuz biber atıp iç harç olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun çok lezzetlidir. Benim yağ karışıktı zira buzluktaki kurbandan kalan yağlardı o denli bile lezzetli oldu belirtmek istedim
.