
Elazığ Tabiriyle Kakırdak Tanımı İçin Materyaller
- Kuyruk yağı
- 1 su bardağı su
- Tuz
Elazığ Tabiriyle Kakırdak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 küçük başın kuyruk yağını kuşbaşı halinde doğradım. Varsa büyük derin bir tencereye yada benim üzere çiğköfte tepsisinde de pişirebilirsiniz.
- Doğradığımız kuyruğun içine 1 bardak su ekleyip kaynamaya bırakınız devamlı karıştırmanız gerekiyor altına atmaması için.
- Kaynamaya çıkan yağ bir müddet sonra yağa binmeye başlayacaktır. Tuzunu ekleyip kızarana kadar tabiri caizse yağ taneleri altın rengi alana kadar kızartınız.
- Pişen yağımızın altını kısıp kevgirle üzerinden kakırdakları alalım. Altta oluşan kuyruk yağını da uygun bir kaba alarak buzdolabında koruma edip yemeklerde kullanabilirsiniz.
- Yemeklere çok lezzet verir hem de sıhhat açısından yararlı. Kakırdağı da kahvaltılarda içerisine yumurta kırıp tüketebilirsiniz. Afiyett olsun????