Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıkırdak Tarifi

Hoş geldin! iskra tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kıkırdak Tarifi
0
58

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83

Kıkırdak Tanımı İçin Malzemeler

• Kuyruk yağı yahut iç yağ

Kıkırdak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuyruk yağını yahut iç yağını küp küp doğrayıp tencereye ek ediyoruz ve kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıkca yağı çıkacak.
  3. Çıkan yağı süzüyoruz yemeklerde kullanıyoruz.
  4. Daha sonra süzülen kıkırdakları tencerede kısık ateşte bir mühlet daha nar üzere kızarana kadar kavuruyoruz altını çok açmayalım yanmasın.
  5. Tencerenin altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  6. Kaşıkla karıştırıp içine soğan doğrayıp tuz biber atıp iç harç olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun çok lezzetlidir. Benim yağ karışıktı zira buzluktaki kurbandan kalan yağlardı o denli bile lezzetli oldu belirtmek istedim :).
Kıkırdak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Kıkırdak Tarifi İçin Malzemeler *Koyunun her türlü iç yağı ve özellikle kuyruk yağı Kıkırdak Tarifi Yapılışı Önce yağları yıkayıp kuşbaşı şeklinde doğruyoruz Doğranmış yağları (erirken köpürüyor) büyükçe bir tencereye alıyoruz Harlı ateşte karıştıra karıştıra yağları eritiyoruz Yağın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Elazığ Tabiriyle Kakırdak Tanımı İçin Materyaller Kuyruk yağı1 su bardağı suTuz Elazığ Tabiriyle Kakırdak Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır 2 küçük başın kuyruk yağını kuşbaşı halinde doğradım. Varsa büyük derin bir tencereye yada benim üzere çiğköfte tepsisinde de pişirebilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Meskende Köy Tavuklu Güveç Kaplama (Odun Fırını Aratmayacak Tat) Tanımı İçin Gereçler 1 kilo köy tavuğu1 yemek kaşığı kuyruk yağı (rendelenmiş)Yarım çay bardağı sıvı yağ1 tane patlıcan1 tane kabak1 tane patates  (kıvam vermesi için)1 büyük baş soğan1 adet kapya biber2 adet çarliston biber1 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Afyon Metodu Bükme Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin; 15 su bardağı un1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı un1 fiske şeker1 tane yumurta1 ölçü ılık su1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi İç Harcı İçin; 1 kilo kadar haşlanmış yeşil mercimek1 tatlı kaşığı tuzYarım tatlı kaşığı karabiberYarım tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Nevşehir Tava (Etli Sebzeli Kebap) Tanımı İçin Gereçler 7-8 tane çarliston biber3 tane büyük uzunluk domates1 tane büyük patlıcan7- 8 diş sarımsakYaklaşık 1 kilo dana et100-150 gram kuyruk yağı+ istenilen ölçü tereyağıTuz Nevşehir Tava (Etli Sebzeli Kebap) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt