Kemikli Kesim Etli Bezelye Yemeği (Düdüklü Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane kuru soğan
- 5-6 kesim kemikli kuzu eti (küçük parça)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 tane havuç
- 1 tane patates
- Yarım kilo kadar bezelye
- Tuz, isteğe nazaran pul biber
- Üzerini kaplayacak kadar sıcak su
Kemikli Kesim Etli Bezelye Yemeği (Düdüklü Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye biraz sıvı yağ koyup kemikli etleri 3-4 dakika kavuralım akabinde kuru soğanı yemeklik doğrayıp etlerin üzerine ekleyip 3-4 dakika daha kavuralım.
- Son olarak bezelye (ben yazdan hazırladığım dondurulmuş bezelye kullandım) havuç ve patatesi de ek edip tuzunu atalım 5-6 dakika daha kavurup üzerini kaplayacak kadar sıcak suyu ek edip.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
- Düdüğü dik pozisyonda olacak formda orta ocakta yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca tencerenin düdüğünden ses çıkacaktır bu kademede ocağın altını kısıp düdüğü yatık pozisyona getirelim ve yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Pişen yemeğimiz servise hazır.
Kemikli Kesim Etli Bezelye Yemeği (Düdüklü Tencerede) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.