Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kemikli Parça Etli Bezelye Yemeği (Düdüklü Tencerede)

Hoş geldin! Frkn28 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kemikli Parça Etli Bezelye Yemeği (Düdüklü Tencerede)
0
96

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
bezelye-yemegi-kemikli-parca-etli-duduklu-tencerede.jpg

Kemikli Kesim Etli Bezelye Yemeği (Düdüklü Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 5-6 kesim kemikli kuzu eti (küçük parça)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tane havuç
  • 1 tane patates
  • Yarım kilo kadar bezelye
  • Tuz, isteğe nazaran pul biber
  • Üzerini kaplayacak kadar sıcak su

Kemikli Kesim Etli Bezelye Yemeği (Düdüklü Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye biraz sıvı yağ koyup kemikli etleri 3-4 dakika kavuralım akabinde kuru soğanı yemeklik doğrayıp etlerin üzerine ekleyip 3-4 dakika daha kavuralım.
  2. Son olarak bezelye (ben yazdan hazırladığım dondurulmuş bezelye kullandım) havuç ve patatesi de ek edip tuzunu atalım 5-6 dakika daha kavurup üzerini kaplayacak kadar sıcak suyu ek edip.
  3. Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
  4. Düdüğü dik pozisyonda olacak formda orta ocakta yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
  5. Kaynamaya başlayınca tencerenin düdüğünden ses çıkacaktır bu kademede ocağın altını kısıp düdüğü yatık pozisyona getirelim ve yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.
  6. Pişen yemeğimiz servise hazır.
????afiyet olsun ????

Kemikli Kesim Etli Bezelye Yemeği (Düdüklü Tencerede) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Etli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk buzdolabı poşeti bezelye(mevsiminde dondurucuya koymuştum)150 gram kuşbaşı et1 tane büyük soğan(yemeklik doğranmış)1 tatlı kaşığı kadar biber salçası1/2 (yarım) su bardağı domates konservesi3-4 yemek kaşığı zeytinyağı1 tane büyük patates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Düdüklü Tencerede Kemikli Kuru Fasulye Tanımı İçin Materyaller  1 su bardağı kuru fasulye2 adet iri modül kemikli et1 adet kuru soğan1 adet havuç1 yemek kaşığı salça3 yemek kaşığı tereyağı yahut sıvı yağ1 baharat kaşığı ile çeşni. Düdüklü Tencerede Kemikli Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı nohut1 tane küçük boy kuru soğan150 gram kadar kuzu kuşbaşı et1 silme yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçası1 tane yeşil biberSıvıyağTuzKimyonİsteğe göre pul biber Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Kemikli Nohut Yemeği Görüntülü Tanımı İçin Materyaller Yarım kg nohut ( bir gece evvelce ıslatılmış)3 kesim kemikli kuzu eti1 büyük uzunluk soğanYarım çay bardağı zeytinyağ1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tuz1 er çay kaşığı pul biber ve kırmızı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Üzere Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler 1,5 kg kemikli koyun eti2 baş soğan1 çay kaşığı kekik2 yemek kaşığı salçaGereğince tuzAzıcık zeytin yağı (Salçayı kavurmak için)Gereğince sıcak su Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Üzere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,505Konular
982,786Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt