
Etli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk buzdolabı poşeti bezelye(mevsiminde dondurucuya koymuştum)
- 150 gram kuşbaşı et
- 1 tane büyük soğan(yemeklik doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası
- 1/2 (yarım) su bardağı domates konservesi
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tane büyük patates (küp küp doğranmış)
- 1 tane büyük havuç(küp küp doğranmış)
Etli Bezelye Yemeği Tanımı Yapılışı
- Etli bezelye yemeği çok lezzetli olduğu kadar çok da pratik bir yemek olmasından ötürü sofralarımızda sık sık yer alıyor.
- Birinci evvel et’i ve bezelye’yi ön pişirme yapıyoruz.
- Bezelyeyi tencereye koyup üzerine geçecek kadar su koyup, 10-15 dakika kaynatıyoruz.
- Eti’de düdüklü tencerede 3-4 bardak su koyup 10 dakika haşlıyoruz (düdüğü çıktıktan sonra bekletme süresi).
- Havasını çıkarttıktan sonra açıp bütün gereçleri çiğden (soğan, bezelye, patates, havuç, salça, domates suyu, zeytinyağı, tuz ve üzerini geçecek halde su) koyup karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- Düdüğü çıktıktan sonra 7-8 dakika sonra kapağını açıyoruz.