Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Bezelye Yemeği

Etli Bezelye Yemeği
0
58

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
etli-bezelye-yemegi-4.jpg

Etli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 orta uzunluk buzdolabı poşeti bezelye(mevsiminde dondurucuya koymuştum)
  • 150 gram kuşbaşı et
  • 1 tane büyük soğan(yemeklik doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası
  • 1/2 (yarım) su bardağı domates konservesi
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane büyük patates (küp küp doğranmış)
  • 1 tane büyük havuç(küp küp doğranmış)

Etli Bezelye Yemeği Tanımı Yapılışı

  1. Etli bezelye yemeği çok lezzetli olduğu kadar çok da pratik bir yemek olmasından ötürü sofralarımızda sık sık yer alıyor.
  2. Birinci evvel et’i ve bezelye’yi ön pişirme yapıyoruz.
  3. Bezelyeyi tencereye koyup üzerine geçecek kadar su koyup, 10-15 dakika kaynatıyoruz.
  4. Eti’de düdüklü tencerede 3-4 bardak su koyup 10 dakika haşlıyoruz (düdüğü çıktıktan sonra bekletme süresi).
  5. Havasını çıkarttıktan sonra açıp bütün gereçleri çiğden (soğan, bezelye, patates, havuç, salça, domates suyu, zeytinyağı, tuz ve üzerini geçecek halde su) koyup karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  6. Düdüğü çıktıktan sonra 7-8 dakika sonra kapağını açıyoruz.
Kullandığım düdüklü tencere süratli pişiriyor. Sizinki yavaş pişiriyorsa ona nazaran biraz daha bekletin*.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt