Kaymakpare (3 Materyalli Enfes Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr kaymak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Kaymakpare (3 Gereçli Enfes Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra 10 dk daha kaynatıp, şerbeti soğumaya bırakın.
- Tüm materyalleri yoğurun. (bu hamur çok yumuşak oluyor sakın ekstra un eklemeyin, 4 su bardağı un tam yetiyor. )
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dk denetimli pişirin. (tatlıların üzeri kızarmayacak,altı kızaracak).
- Fırından çıkan tatlıların birinci sıcaklığı geçince soğuk şerbeti ek edin.
- Üzeri şerbeti çekince ,tatlıları karşıt çevirip şerbeti yeterlice çekmesini sağlayın.
- 1-2 saat sonra servise hazır.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.

Kaymakpare (3 Materyalli Enfes Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı