
Kaymakpare Tatlısı Un Helvası Tadında Nefis Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr süt kaymağı (3 yemek kaşığı kadar)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4,5_5 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
- Antep fıstığı
- Not; ben yoğurt yapacağım kaynattigim sütün kaymağı ile yaptım siz dilerseniz marketten hazır kutu kaymak ile yapabilirsiniz..
Kaymakpare Tatlısı Un Helvası Tadında Nefis Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti hazırlayın, bunun için şeker ve suyu tencereye alın, karıştırın. Bir taşım kaynayınca limon suyu sıkıp altını kısıp, 10 dakika kaynatıp ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Hamuru için; bütün malzemeleri yoğurma kabına alın, unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 180 derece fırında 25 dakika hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince 1-2 saat sonra servis yapın.