Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymakpare Tatlısı Un Helvası Tadında Nefis Tatlı

Kaymakpare Tatlısı Un Helvası Tadında Nefis Tatlı
0
28

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kaymakpare-tatlisiun-helvasi-tadinda-nefis-tatli.jpg

Kaymakpare Tatlısı Un Helvası Tadında Nefis Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr süt kaymağı (3 yemek kaşığı kadar)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4,5_5 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Süslemek için;
  • Antep fıstığı
  • Not; ben yoğurt yapacağım kaynattigim sütün kaymağı ile yaptım siz dilerseniz marketten hazır kutu kaymak ile yapabilirsiniz..

Kaymakpare Tatlısı Un Helvası Tadında Nefis Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce şerbeti hazırlayın, bunun için şeker ve suyu tencereye alın, karıştırın. Bir taşım kaynayınca limon suyu sıkıp altını kısıp, 10 dakika kaynatıp ocaktan alın soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için; bütün malzemeleri yoğurma kabına alın, unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. 180 derece fırında 25 dakika hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince 1-2 saat sonra servis yapın.
Kaymakpare Tatlısı Un Helvası Tadında Nefis Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kaymakpare (3 Materyalli Enfes Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler 200 gr kaymak1 su bardağı sıvı yağ4 su bardağı un1 çay kaşığı karbonat Şerbeti için; 2 su bardağı şeker2 su bardağı su Kaymakpare (3 Gereçli Enfes Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Kaymakpare Tanımı İçin Materyaller 100 gram kaymak1 su bardağı sıvı yağı1 paket vanilya1 paket kabartma tozu12-13 yemek kaşığı dolusu un Şerbeti için; 1.5 su bardağı şeker2 su bardağı su1 kaç damla limon suyu Kaymakpare Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Küçük bir tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Kaymakpare Tarifi İçin Malzemeler 200 gram kaymak200 gram sıvı yağ1 çay kaşığı kabartma tozu4 su bardağı un Şerbeti için 2 su bardağı şeker3 su bardağı su Üzeri için Hindistan cevizi, toz antep, rondodan geçmiş ceviz Kaymakpare Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
İstiridye Tatlısı Şerbetli Tatlı Sevenlere Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler 250 gr tereyağı yahut margarin2 adet yumurta3 yemek kaşığı tahin1 su bardağı irmik1 su bardağı ceviz içi1 paket kabartma tozu2 su bardağı un Şerbeti için; 4 su bardağı şeker4,5 su bardağı su1-2 damla limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Kaymaklı tatlı severlere müjde! İşte sizlere şekerparenin tek rakibi, kaymak ve şerbetle lezzetlenmiş kaymakpare tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz. Kıvamıyla göz dolduran kaymakpare tatlısı Türk mutfağında sık sık yapılıyor... Evdekileri şaşırtacak farklı bir tatlı tarifi denemek ister...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt