Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( akı sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un (kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde ediyoruz)
- 1 paket teremyağı (yumuşatılmış)
- 1 paket kaşar rendelenmiş ve beyaz peynir
Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kaba içerisine su, süt, yumurta akı, şeker, maya alarak hoş karıştıralım.
- Daha sonra un ile tuzu ek ederek yumuşak ele yapışmaya hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu mayalandırmadan biçim verme kademesine geçiyoruz.
- Bunun için hamuru tezgaha alarak 8 eş kesime bölelim hamurları dışdan içe hakikat yoğurarak beze haline getirelim.
- Bezelerden alıp unladığımız tezgahta tabak büyüklüğünde açalım açtığımız hamuru bir kenara ve üzerine yağı sürelim.
- Öteki bezeyi de birebir halde açıp yağladığımız bezenin üzerine kapatalım hepsi bitene kadar birebir süreci yapalım.
- En son bezeye yağ sürmeyelim, üst üste koyduğumuz bezeleri fazla ezmeden elimizle biraz büyütelim.
- Daha sonra 50-60 cm kadar merdane yardımı ile büyütelim geniş kısmına rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir karışımından koyup sigara böreği sarar üzere saralım.
- Sardığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
- 20 dakika tepside mayalansın ve üzerine yumurta sarısını sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.