Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı yağ
- Yarım paket instant maya
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Margarin ya da tereyağı
- Peynir
Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle süt su yağ yumurtanın akı ve şekeri bir hoş karıştırıyoruz.
- Daha sonra un ve tuzu ekleyip ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Mayalandırmadan 8 kesime bölüp beze haline getiriyoruz.
- Daha sonra küçük tabak boyutunda açıp ortalarına margarin sürerek üst üste diziyoruz.
- En üste yağ eklemiyoruz.
- Sonra çok dağıtmadan elimizle biraz açıyoruz.
- Sonra merdane yardımı ile açıp pizza üzere kesiyoruz ve fotodaki üzere biçim veriyoruz.
- Yarım saat tepsi mayasına bırakıyoruz mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürüyoruz.
- En son 180 derece fırında 15-20 dakika denetimli pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.