Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tart kalıbımızı su ile çalkalayıp, süzülmesi için bir kenara bırakalım.
- Daha sonra bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm materyalleri koyup, güzelce karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- Ocaktan almadan vanilya ve tereyağını ekleyip tekrar güzelce karıştıralım ve tart kalıbımıza dökelim ve oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıp, düzgünce soğumasını bekleyelim, soğuduktan sonra servis tabağına aksi çevirelim.
- Karamel sosu için şekerimizi tavaya alıp kısık ateşte erimesini bekleyelim, eriyen şekere 1 çay bardağı suyumuzu yavaş yavaş dökelim, sertleşecektir korkmayın o kendini tekrar bırakır, siz karıştırmaya devam edin.
- Daha sonra nişastayı 1 su bardağı suda yeterlice açalım ve sosumuza dökelim ve karıştıra karıştıra kıvam almasını sağlayalım.
- Muhallebimizin üzerine dökelim ve üzerini istediğiniz formda süsleyip, servis edebilirsiniz. Ben ceviz içi ile servis ettim tadı mükemmel oluyor.