Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelli Sütlü Tatlı (Karamel Aşkına)

Karamelli Sütlü Tatlı (Karamel Aşkına)
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karamelli-sutlu-tatli-karamel-askina.jpg

Karamelli Sütlü Tatlı (Karamel Aşkına) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım paket sıvı krema
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım paket vanilya

Karamelli Sütlü Tatlı (Karamel Aşkına) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kısık ateşte şekerimizi karamelize edelim. En az 15 dakika sabırla karıştıralım akışkan pürüzsüz olana denk 1 litre sütten 1 su bardağı sütü kenara ayırıp kalan sütü yavaş yavaş karamelin üzerine ek edelim.
  2. Bu evrede korkmayın karamel sertleşecektir lakin süt ısındıkça eriyecektir. Kenara ayırdığımız sütün içine nişastayı koyup karıştıralım nişastayı açalım.
  3. Nişastayı da tencereye boşaltıp süratlice karıştıralım. Kasede yumurta sarısı, yarım paket vanilya, yarım paket sıvı kremayı karıştırıp bu karışımı da tencereye ek edelim.
  4. Bu eklemelerde süratli olmamız kural İstediğimiz kıvama gelince muhallebi kıvamına altını kapatıp kuplara dolduruyoruz. Dilediğimiz üzere süsleyelim.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt