
Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı tencereye alın ve kısık ateşte eritin, içine bir bardak unu dökün, rengi hafifçe sararıncaya kadar kavurun ( üç dört dakika kadar ).
- Tozşekeri ekleyerek karıştırın, yavaş yavaş sütünü dökün, vanilyayı da ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Pişen muhallebiyi uygun bir tepsiye dökün.
- Karameli için küçük ve derin bir tavada bir bardak tozşekeri kısık ateşte erimeye bırakın.
- Şeker karamelize olunca üzerine bir bardak suyu döküp tekrar şekeri eritin ve şekerli suyunu biraz kaynatın,.
- Bir yemek kaşığı nişastayı yarım su bardağı su ile açın ve bunu kaynayan karamelize şekerli suyun içine yavaş yavaş dökerek karıştırın.
- Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin, karamel sosumuz hazırdır, sosu sıcakken tepsideki muhallebinin üzerine dökün ve düzletin.
- Ilınınca muhallebiyi buzdolabına koyun, iyice soğutun. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.