Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜMÜLATÖR) Tıp Fakültesi Hastanesi Yürek ve Damar Cerrahisi Başlıca Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Osman Tansel Darçın, yürek hastaları için paça ve kelle türü yiyeceklerin etten daha zararlı olduğunu söyledi Prof Dr Darçın, yürek krizi geçirmiş, kalbinde stent olan veya kalp ameliyatı olmuş kişilerin et tüketiminin sınırlı olması gerektiğini belirterek, Kurban Bayramı'nda söz konusu kişilerin sakatat tüketiminde özenli olması uyarısında bulundu Kurbanın kesilmesinin peşinde etin dinlendirildikten daha sonra tüketilmesi gerektiğini bildiren Prof Dr Darçın, şunları söyledi: Bilhassa kalp hastalarının eti tüketirken daha alıngan davranması gerekir Yürek hastası ya da ameliyatı geçiren kişiler daha itinalı olması gerekir Et, Türk toplumunun hayatında şüphesiz vazgeçemeyeceği bir gıda Toplum olarak eti çok seviyoruz ve harcamak istiyoruz Gençlik yıllarında edindiğimiz yiyecek alışkanlıklarımızı yaşlanınca kolayca değiştiremiyoruz Bu, afiyet açısından doğru değil Hastalara, eti Kurban Bayramı'nda hiç tüketmeyin diyemem ama titiz tüketmelerini öğüt ediyorum Yürek hastaları, az miktarda ve tadacak değin yemeli Yiyecek mühendisleri, etin haşlama biçiminde tüketilmesini nasihat ediyorlar oysa eti haşlama şeklinde yemek halkımızın genel olarak o kadar de sevmediği bir şey Bu durumda en azından ızgara olarak tüketilebilinir Sakatatlardan birazcık daha uzaktan durmak gerek Paça, kelle, etten daha zararlı Prof Dr Darçın, kurbanın paça ve kelle kısmından yapılan yemeklerden kalp hastalarının uzak durması tavsiyesinde bulunarak, bu cins yemeklerin, normal et yemeklerinden daha zararlı olduğunu anlattı Kalp hastalarının Kurban Bayramı'nda et tüketimine uyarı etmesi gerektiğini vurgulayan Prof Dr Darçın, sözlerini şöyle sürdürdü: Kalp hastalığı yer alan kişiler için ciğer, kelle, paça ve işkembe türü şeyler etten daha da zararlıdır Tüketeceğimiz et eğer dana eti olursa daha iyi olur Koyun eti, kolesterol açısından daha varlıklı ve zararlı Bu noktada koyun etinden bilhassa kalp hastalarının uzakta durmasında menfaat var Yürek hastalarının daha ziyade az miktarda ızgara türünden üretilmiş dana etlerden tadımlık olarak yemelerini öneriyorum id Gad300250
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.