Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalp hastalarına 'kelle paça' uyarısı

Kalp hastalarına 'kelle paça' uyarısı
0
98

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Afyon Kocatepe Üniversitesi  (AKÜMÜLATÖR) Tıp Fakültesi Hastanesi Yürek ve Damar Cerrahisi Başlıca Bilim Dalı Başkanı  Prof Dr Osman Tansel Darçın, yürek hastaları için paça ve kelle türü  yiyeceklerin etten daha zararlı olduğunu söyledi  Prof Dr Darçın, yürek krizi  geçirmiş, kalbinde stent olan veya kalp ameliyatı olmuş kişilerin et tüketiminin  sınırlı olması gerektiğini belirterek, Kurban Bayramı'nda söz konusu kişilerin  sakatat tüketiminde özenli olması uyarısında bulundu  Kurbanın kesilmesinin peşinde etin dinlendirildikten daha sonra  tüketilmesi gerektiğini bildiren Prof Dr Darçın, şunları söyledi:  Bilhassa kalp hastalarının eti tüketirken daha alıngan davranması  gerekir Yürek hastası ya da ameliyatı geçiren kişiler daha itinalı olması  gerekir Et, Türk toplumunun hayatında şüphesiz vazgeçemeyeceği bir gıda Toplum  olarak eti çok seviyoruz ve harcamak istiyoruz Gençlik yıllarında edindiğimiz  yiyecek alışkanlıklarımızı yaşlanınca kolayca değiştiremiyoruz Bu, afiyet açısından  doğru değil Hastalara, eti Kurban Bayramı'nda hiç tüketmeyin diyemem ama  titiz tüketmelerini öğüt ediyorum Yürek hastaları, az miktarda ve tadacak  değin yemeli Yiyecek mühendisleri, etin haşlama biçiminde tüketilmesini nasihat  ediyorlar oysa eti haşlama şeklinde yemek halkımızın genel olarak o kadar de sevmediği  bir şey Bu durumda en azından ızgara olarak tüketilebilinir Sakatatlardan birazcık  daha uzaktan durmak gerek  Paça, kelle, etten daha zararlı Prof Dr Darçın, kurbanın paça ve kelle kısmından yapılan yemeklerden  kalp hastalarının uzak durması tavsiyesinde bulunarak, bu cins yemeklerin, normal  et yemeklerinden daha zararlı olduğunu anlattı  Kalp hastalarının Kurban Bayramı'nda et tüketimine uyarı etmesi  gerektiğini vurgulayan Prof Dr Darçın, sözlerini şöyle sürdürdü:  Kalp hastalığı yer alan kişiler için ciğer, kelle, paça ve işkembe  türü şeyler etten daha da zararlıdır Tüketeceğimiz et eğer dana eti olursa daha  iyi olur Koyun eti, kolesterol açısından daha varlıklı ve zararlı Bu noktada  koyun etinden bilhassa kalp hastalarının uzakta durmasında menfaat var Yürek  hastalarının daha ziyade az miktarda ızgara türünden üretilmiş dana etlerden  tadımlık olarak yemelerini öneriyorum  id Gad300250
 

Similar threads

Yürek ve Kan Basıncı Hastalarının Bayramda Dikkat Etmesi Gerekenler Kalp ve Tansiyon hastalarına Dikkat Kalp kan basıncı hastalarına bayram uyarısı İstanbul Üniversiteleri (İÜ) Hastaneleri Tıbbı Direktörü ve İstanbul Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Kamil Yargı, kısa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Kalp Hastaları Uyurken Çorap Giymeli Kalp hastalarının bilhassa kış aylarında ayaklarını sıcak tutmaları gerektiğini belirten uzmanlar, bu kişilere gece uyurken yün çorap giymelerini öneriyor Kalp cerrahı Prof Dr Bingür Sönmez, kalp hastalarına dinç bir kış için tavsiyelerde bulundu Ayakların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Yaz geliyor, günler uzamaya, havalarda ısınmaya devam ediyor Bilhassa kalp hastaları çoğalan sıcak havalarda daha özenli olmaları gerekiyor Büyük Anadolu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr Oğuzhan Yücel, yaz döneminde bilhassa yürek hastaları açısından ortaya meydana çıkan risklerle ilgili data...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
Kalp hastalarının beslenme düzenini bozmadan ve aşırıya kaçmadan Kurban Bayramı’nda et yiyebileceğini söyleyen Kalp Cerrahı Prof. Dr. İhsan Bakır, aşırı miktarda yağlı et tüketiminden kaçınılması uyarısı yaptı. Koroner kalp hastalığı olan veya genetik yatkınlığı olan kişilerin kırmızı eti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Birçok insanın tercih etmediği ancak özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıklıkla tüketilen sakatat hayvanların iç organlarıdır. İnsan sağlığına inanılmaz faydaları olan bu organlar belirli tarzlarda tüketilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren sakatat; İşkembe, kelle, karaciğer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt