
Ispanaklı Tava Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- 1/2 (yarım) demet ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 su bardak süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
Ispanaklı Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel soğanı tavada kavuruyoruz.
- Pembeleştikten sonra üstüne ıspanaklarımızı koyup 1-2 çevirdikten sonra altını kapatıyoruz.
- Son olarak içine 1 adet yumurtayı kırıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra süt ve 1 yumurtayı güzelce çırpıyoruz ki yumurta kokusu gelmesin.
- Daha sonra tavamızı biraz yağlayıp bir adet yufkayı tavaya seriyoruz.
- Hazırladığımız karışımı sürüyoruz.
- Daha sonra 1 yufkayı yarıya bölüp uygunca modüllere ayırıp seriyoruz.
- İçine harcımızdan koyup geriye kalan yufkayı seriyoruz tekrar hazırladığımız karışımdan sürüp en üst katmana son yufkayı da koyup dışta kalan yufkaları üstüne kapatıyoruz.
- Kısık ateşte 5 er dakika pişirip servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.