Tavada Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 2 adet yufka
- 4 kısım taze soğan(pırasa yada soğan)
- İstediğiniz kadar peynir( ben mozarella kullandım)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tavada Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağ koyup hafif ısındıktan sonra taze soğanları doğrayıp hafif kavuruyoruz.
- Yıkayıp sirkeli suda belirttiğimiz ıspanakları hiç doğramadan soğanların üstüne ekliyoruz.
- Tuzu ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz fazla yumuşamasın yufkalarla birlikte zati pişmeye devam edecek.
- Ocağı kapatıp kenarı alıyoruz.
- Başka bir tavaya hafif yağ gezdirip 2/3 modül küçük tereyağ koyuyoruz.
- 1 adet yufkayı serip başka yufkayı iki modüle ayırıp yarım modülünü üstüne seriyoruz ve sosun yarısısını üzerine sürüp ıspanak harcını suyunu süzerek üzerine dağıtıyoruz.
- Üstüne peyniri koyup başka yarım yufkayı da üstüne koyup kalan sosu üzerine döküyoruz.
- Dışta kalan yufkayı da tekrar üstüne kapatıp 2/3 adet küçük tereyağ koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
- Orta ateşte her iki yüzünü 10 ar dk kızartıyoruz.
Afiyet olsun ????.
Tavada Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı