
Ispanaklı Meze (Et, Tavuk,alık Yemeklerinin Yanına) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı süt (kıvam açmak için fazlasını bulundurun)
Ispanaklı Meze (Et, Tavuk,alık Yemeklerinin Yanına) Tanımı Yapılışı
- Ispanakları sabahtan suya ıslatın ve çamurunu aktırmak için daima suyunu değiştirin.
- Hazırlamaya başlamak için evvel kaynar suda ıspanakları biraz haşlayın.
- Haşlanan ıspanakları bir süzgece alıp sıcak suyunu aktırın, soğuk suya tutun.
- Bir kesme tahtasına aldığınız ıspanakları rastgele doğrayın.
- Sonra soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın ve sıvı yağ tereyağ karışımında kavurun.
- Üzerine 1 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Üzerine sütü de ekleyin ve beşamel sos kıvamına gelmesi için karıştırın.
- Altını kısın ve ıspanakları karışıma ek edip birkaç çeşit çevirin.
- En son rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzunu da üstüne ekleyip ezmeye başlayın.
- Kaşar peynirleri eridikten sonra servis vakti ????????.