elektronikci
FD Üye

Ispanaklı Peynir Dolgulu Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 200g midye makarna
- 350 gram taze ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 küçük diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kavrulmuş ıspanağa soğuduktan sonra
- Ek edilecek gereçler:
- 3-4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
- 3 yemek kaşığı labne peyniri (frischkäse)
- 200gr domates konservesi
- 3-4 yemek kaşığı su
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Bol kaşar peyniri
Ispanaklı Peynir Dolgulu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak ıspanakları güzelce yıkayıp, suyunu süzdürün, akabinde ıspanakları kaba kaba doğrayın.
- Bir tavaya küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları ek edin, rengi dönene kadar kavurun. Akabinde ıspanakları ek edin. Tuz ve karabiber ek ettikten sonra suyunu çekene kadar kavurun soğumaya bırakın.
- Midye makarnaları olağan makarna pişirir üzere yalnızca bir tık daha az pişirin.
- Ispanaklar büsbütün soğuduktan sonra üzerine labne peyniri ve rendelenmiş kaşar ek edin karıştırın fırın kabına domates konservesini ek edin. Üzerine zeytinyağ biraz su tuz ve karabiber ek edin karıştırın.
- Haşlanmış olan makarnaların içine küçük bir kaşık ile ıspanaklı iç harcını doldurun ve domates sosun üzerine dizin en son üzerine bol kaşar ek edin.
- 180 derece ayarda peynirler kızarana kadar pişirin afiyet olsun.