Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İngiliz Çöreği (Scones)

İngiliz Çöreği (Scones)
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
scones-ingiliz-coregi.jpg

İngiliz Çöreği (Scones) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 bardak kekun
  • 70 gram tereyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 300 ml süt
Kullandığım bardak ölçüsü: 250ml


İngiliz Çöreği (Scones) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur yoğurma kabına unu eleyelim. Tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  2. Soğuk tereyağını minik kesimler halinde doğrayalım ve unun içine alalım.
  3. Tereyağı parmak uçlarımızla ovalayarak una yeterlice yedirelim (Galeta unu imajında olmalı)
  4. Unun ortasını açıp soğuk sütü ekleyelim ve bir spatula yardımıyla karıştırıp hamurun toparlanıp birleşmesini sağlayalım.
  5. Hafif un serptiğimiz tezgahta hamuru çok az yoğurup merdaneyle 1, 5 cm kalınlığında yuvarlak bir kalıpla yada çay bardağı ile kesip tepsiye dizelim.
  6. Üzerlerine bir fırça yardımıyla soğuk süt sürüp evvelden ısıtılmış 230 derecelik fırında pişirelim.
Püf Noktaları: Süt ve tereyağı soğuk olmalı. Hamur poğaça hamuru üzere uzun uzun yoğurulmaz. Bir kez yoğurup toparlanınca form verilir. Kesinlikle kekun kullanmanızı tavsiye ederim. Yoksada un ve bir paket kabartma tozu ekleyebilirsin fakat birebir sonucu vermez.
 

Similar threads

Lavantalı İngiliz Çöreği (Lavantalı Scones) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı (Soğuk)45 gram toz şeker (3 yemek kaşığı)1 su bardağı süt1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı karbonat1 silme çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı elma sirkesi veya limonsuyu (Buttermilk yapmak için kullanılacak)350 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Vakitsiz Annenin Ay Çöreği Tanımı İçin Materyaller 150 gram tereyağ ya da margarin2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)Yarım paket kuru maya1/2 (yarım) su bardağı ılık süt1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri1 tutam tuzAldığı kadar un İçi için; 2 su bardağı ufalanmış kek1 yemek kaşığı kakao(kek sade...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Burma Çöreği Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 tane yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)1 paket instant maya1 yemek kaşığı tuz2 yemek kaşığı şeker5.5 su bardağı un denetimli ekleyin İçi için: 1 su bardağı haşhaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Güneş Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt2 adet yumurta1 paket yaş maya1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un (yaklaşık 6 bardak kontrollü koyalım, ele yapışmayan bir hamur olacak) Ara katlar için; 1 çay bardağı dövülmüş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Peynirli Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta beyazı1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı sıvı yağ ( 75 ml )1 su bardağı ılık süt ( 250 ml bardak ölçüsü)2,5 su bardağı un ( 200 ml bardak ölçüsü)450 – 500 gram un markasına göre değişiyor Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt