teknolojiuzmani
FD Üye
Lavantalı İngiliz Çöreği (Lavantalı Scones) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (Soğuk)
- 45 gram toz şeker (3 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi veya limonsuyu (Buttermilk yapmak için kullanılacak)
- 350 gram un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı lavanta (Toz haline getirilmiş)
- 200 gram kaymak
- 2 yemek kaşığı ahududu reçeli
Lavantalı İngiliz Çöreği (Lavantalı Scones) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüzün içine elma sirkesi yoksa limonsuyu ekleyip karıştıralım ve 5- 6 dakika dolaba kaldırın (Soğuk süt kullanılacak)
- Karıştırma kabına unu, toz şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu alalım güzelce karıştıralım. Üzerine tereyağını alalım ve parmak uçlarını kullanarak kırıntı hamuru yapalım.
- Üzerine sütümüzü yavaş yavaş ekleyip hamuru spatula ile karıştıralım (Fazla yoğurmayın) üzerine limon kabuğu rendesi ve lavanta ekleyip hamuru çok yoğurmadan toparlayalım streç film ile kapatıp 30 dakika dolapta dinlendirelim.
- Dolaptan çıkarıp hafif unlu tezgahta 2 parmak kalınlığında açalım. Dilerseniz yuvarlak şekiller çıkartabilirsiniz. Ben üçgen şeklinde kestim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla süt sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35- 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Üzeri için; kaymak ve ahududu reçelini karıştıralım.
- Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine reçelli karışımı sürelim. Dilediğiniz meyve ile servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.