Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
paskalya-coregi.jpg

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Gereçler


Su bardağı ölçüsü 200 ml
  • 100 gram eritilmiş tereyağ (yarım su bardağından 1 parmak fazla)
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı +1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 4 su bardağı un
  • Baharat karışımı
  • 5 adet kakule içi
  • Yarım tatlı kaşığı mahlep
  • 1 adet damla sakızı
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • File badem yada fındık

Paskalya Çöreği Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle maya ılık süt ve su ile 1 yemek kaşığı toz şekeri derin yoğurma kabının içinde karıştırıp bir 10 dk bekletelim.
  2. Farklı bir kapta tereyağını eritelim.
  3. İçerisine yarım su bardağı şekeri ekleyip karıştıralım ve sıcaklığının geçmesini bekleyelim.
  4. 10 dk sonra tereyağlı karışımı mayalı karışıma ekleyip yumurtaları da kırıp karıştıralım.
  5. Baharat karışımı için kakule içini ve damla sakızını ezelim, mahlep ile birlikte hepsini hamurun içine ekleyelim.
  6. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. Ele hafif yapışan bir hamur olacak. Ölçüden fazla un eklemeyelim.
  7. Yoğurduğumuz hamuru tabanını çok az zeytinyağı ile yağladığımız kaba aktaralım.
  8. Üzerine streçfilm sarıp 1 saat mayalandıralım.
  9. Mayalanan hamurdan 18 adet beze yapalım.
  10. Bezeleri ince uzun ortaları daha kalın olacak formda elimizle açalım.
  11. 3 er 3 er bezeleri birbirine dolayıp toplam 6 orta uzunluk çörek elde edelim.
  12. Büyük yapmak isterseniz beze sayısını azaltabilirsiniz.
  13. Çörekleri tepsiye alıp üzerlerine yumurtalı karışım sürüp file badem yada file fındık gezdirelim.
  14. 180 derecede 25 dk pişirelim.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 çorba kaşığı şekerYarım paket yaş maya1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı un1 su bardağı toz şeker2 adet yumurta125 gr tereyağı1/2 (yarım) tatlı kaşığı mahlep6-7 su bardağı un Üzerine; 1 yumurta sarısıKırılmış bademFındık Paskalya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 yumurtaYarım su bardağından 1 parmak fazla şeker1 paket instant maya1 çay kaşığı tuzYarım su bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı mahlepFile badem yada fındıkUn Paskalya Çöreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 dolu yemek kaşığı toz şeker1 paket kuru maya2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı mahlep125 gram eritilmiş tereyağı veya margarinYarım su bardağından biraz fazla toz şeker7 su bardağından biraz fazla un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta2 büyük çay bardağı toz şeker2 büyük çay bardağı ılık su2 büyük çay bardağı süt1 büyük çay bardağı sıvı yağ150 gram tereyağı ( eritilmiş ve ılıtılmış)1 paket instant maya1 yemek kaşığı mahlep (arzuya nazaran azaltılıp çoğaltılabilirsiniz)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı normal süt1 su bardağı sıcak su2 adet yumurta1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı silme mahlep (eleyin)Aldığı kadar un Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı1 kase fındık kırıntısı veya badem cevizde olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt