
Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı normal süt
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı silme mahlep (eleyin)
- Aldığı kadar un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kase fındık kırıntısı veya badem cevizde olur
Paskalya Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı malzemeleri bir kapa koyup iyice karıştırın.
- 5 dk aktifleşmesini bekleyelim .
- En son un ilave edin yumuşak hamur elde edelim ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamur 6 eşit parçaya bölün.
- Rulo haline getirip resimdeki gibi üç rulo olan örgü modeli yapalım.
- Tepside 15-20 dk mayalandıralım .
- Sonra üzerine yumurta sarısı sürelim ve fındık kırıntısı serpelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Paskalya Çöreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı