teknolojiuzmani
FD Üye

Güneş Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 6 bardak kontrollü koyalım, ele yapışmayan bir hamur olacak)
- 1 çay bardağı dövülmüş haşhaş
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çorba kaşığı un(tepeleme)
Güneş Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, yoğurt, sıvı yağ, maya, şeker, tuz, 1 yumurta ve 1 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine olacak), iyice karıştırıyoruz.
- Ununu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru tezgaha alalım, 5 bezeye ayıralım 8-10 dk bu şekilde mayalandıralım. Çok fazla un kullanmadan (toplamda 1,5 yemek kaşığı) tüm bezeleri açarak (tepsi büyüklüğünde) aralarına haşhaş ve yağ sürerek, ayrıca yağlanmış olan tepsimize diziyoruz.
- En üst kata haşhaşlı harçtan sürmüyoruz.
- Tepesinin tam ortasına fincan koyuyoruz. 16 parçaya bölelim bıçak yardımıyla.
- Kesilen her parçayı ucundan tutup, etrafında 2 tur attırıp(dolayıp) bırakıyoruz.
- 20-25 dakika üzerini örtüp tepsi mayası için bekletiyoruz.
- Tepsi mayası geldikten sonra yumurta sarısını üzerine süreceğiz.
- 180 derece fırında altı üstü pişene kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
.