Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İncir Uyutması (Diyet Tatlı)

İncir Uyutması (Diyet Tatlı)
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
İncir Uyutması (Diyet Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

*89 adet kuru incir
*2, 5 su bardağı yarım yağlı süt

Üzeri için:

*Tarçın, hindistan cevizi, ceviz, badem, nar

İncir Uyutması (Diyet Tatlı) Tarifi Yapılışı İncirler 1 saat ılık suda bekletilir Yumuşayan incirler küp küp doğranır ve bir kaba alınır Süt tencereye alınır ve kaynamasını beklemeden ocaktan alınır (Parmağın dayanabileceği bir sıcaklık olacak) Doğranmış incirlerin üzerine süt ilave edilir ve blendır ile çok parçalamadan çekilir Daha sonra karışım tekrar ocağa alınarak 12 dakika kadar orta ateşte pişirilir Ocaktan alınan karışım servis kaselerine doldurulur ve üzerleri kapatılarak 2 saat kadar oda sıcaklığında uyumaya bırakılır Dinlenen tatlının üzeri açılır ve dolaba kaldırılır En az 3 saat buzdolabında bekletilir
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
Kuru incir zaten ballı olduğu için şeker ya da bal ilavesi yapmadım Dileyen bal ekleyebilir

Similar threads

Validem diyet yapıyor, onun için sağlıklı tatlılar hazırlıyorum. Evvelce beri Anadolu’da yapılan incir uyutması tanımını diyete tutarlı hale getirdim. Benim de çok sevdiğim, mahsusen adet periyodunda artan tatlı isteğimi doğal yoldan karşılamak için yaptığım bir tatlıdır. Diyet tatlı tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Fit Tatlı ( İncir Uyutması) Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kg incir *Yarım*lt süt Fit Tatlı ( İncir Uyutması) Tarifi Yapılışı İncirleri ince ince doğrayıp kaseye alıyoruz Bir kaseye diyet yapanlar için 1 veya 1 5 incir, diyet yapmayanlar için dilediğiniz kadar koyun Üzerini geçecek kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
İncir Uyutması Tarifi İçin Malzemeler *15 Adet kuru İncir *1 kg Süt İncir Uyutması Tarifi Yapılışı Merhabalar 2 malzemeden oluşan, yapımı kolay, sağlıklı ve hafif bir tatlı Özellikle kuru inciri yemeyen çocuklarınıza unsuz, şekersiz ve katkı maddesiz bir tatlı formunda gönül rahatlığı ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
İncir Uyutması Tarifi İçin Malzemeler *500 gram süt *89 adet incir *Üzerine fındık yada badem İncir Uyutması Tarifi Yapılışı Sütü tencereye alın ısıtın İncirleri küp kesip içine atın Fırın içinde 23 saat bekletin Süre sonunda blender dan geçip servis kaselerine paylaştırın Üzerine fındıkla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Kuru incirleri pahalandırmak tıpkı vakitte şekersiz bir tatlı hazırlamak istiyorsanız incir uyutması tam size nazaran. Yalnızca iki materyalle hazırlanan incir uyutması klasik bir lezzet. Bir porsiyonu sırf 346 kaloriye denk gelen incir uyutmasını kesinlikle sizler de denemelisiniz. HABERE...
Cevaplar
0
Görüntüleme
353
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt