bilgisayarci
FD Üye

Hindistan Cevizli Mereng (Beze) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı şeker (200 ml)
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Mereng (Beze) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta beyazını tuz ile çırpıyoruz.
- Köpüren yumurta beyazına yavaş yavaş şekeri ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Köpük kıvamına gelen karışıma hindistan cevizini ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kaşık yardımıyla karışımı ekliyoruz (Bende yağlı kağıt olmadığı için tepsime biraz yağ sürdüm böylede yapışmadı)
- 150 derecede 25 dakika pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????