
Mereng (Beze) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta akı
- 1su bardağına yakın toz şeker
- Çay kaşığının ucu ile azıcık tuz
- Gıda boyası (İsteğe göre)
Mereng (Beze) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki yumurta akları çırpma kabına alınır. Tuz eklenip mikserle çırpılır.
- Mikser hiç kapatılmadan toz şeker yavaş yavaş eklenir, çırpma işlemine 5 dakika devam edilir.
- Şeker iyice eriyince gıda boyası kullanacaksanız eğer bir iki damla eklenir, tekrar çırpılır.
- Krema kıvamına gelen karışım krema torbasına doldurulur, ucuna tırtıklı duy takılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit büyüklükte sıkılır.
- Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 60 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Mereng (Beze) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı